Μέτρα στήριξης σε συγκροτήματα Τύπου για να μη «βαρέσουν κανόνι» ζητά ο Κρέτσος

❱❱ Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος κρούει καμπανάκι κινδύνου για τα οικονομικά των επιχειρήσεων Τύπου, εκφράζοντας φόβους για «κανόνι» σε συγκρότημα Τύπου και ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης.«Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από άμεση ρευστότητα ώστε να επιβιώσουν. Αυτό είναι το άμεσο, αναγκαίο μέτρο στο οποίο το κράτος οφείλει να προχωρήσει. Στη συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε πιο στοχευμένες, πιο σύνθετες πολιτικές για τη στήριξή του» ανέφερε σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για το πρόβλημα της ρευστότητας που έχει εκπονηθεί από τον περασμένο Απρίλιο αλλά το σχετικό κονδύλι δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τον κ. Κρέτσο, «τα χρήματα δεν θα πάνε στους εκδότες, θα πάνε στην αγορά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αγορά Τύπου στη χώρα, πρώτα πρέπει να στήσουμε αγορά. 860 φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να προβληθούν στις εφημερίδες από αυτό το Ταμείο, αφορά αποκλειστικά τις εφημερίδες».

Σύμφωνα με τον τριετή σχεδιασμό, 10.000.000 ευρώ και 5.000.000 για τα διαδικτυακά μέσα κάθε χρόνο θα διατίθενται από τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς αποκλειστικά στις εφημερίδες για την ενημέρωση των πολιτών και την προώθηση της εικόνας της χώρας.
Ο κ. Κρέτσος θα συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών και θα του ζητήσει να λυθεί το θέμα της ρευστότητας του Τύπου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ