«Σφαλιάρα» στον Ζάεφ!

❱❱ Μόλις στο 35% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών! Ετοιμοςνα πάει σε εκλογέςΣε φιάσκο κατέληξε το δημοψήφισμα στα Σκόπια, όπου η αποχή έπιασε «ταβάνι» και η συμμετοχή έφτασε μετά βίας το 35%, δηλαδή τους 620.000 ψηφοφόρους, ενώ ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ξεκαθάρισε ότι αν το αντίπαλο κόμμα του, το VMRO, δεν σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τότε θα πάει σε εκλογές.

Από τους 1.800.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις κάλπες προσήλθαν περίπου 620.000, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου.
Η καταμέτρηση ανακοινώθηκε στις 6.30 χθες το απόγευμα και οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μ.μ. Βέβαια από τους εγγεγραμμένους θα πρέπει να αφαιρεθούν επίσης οι Σκοπιανοί που έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η μετά μανίας προπαγάνδα του επιτελείου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και κυρίως των ξένων δυνάμεων, δηλαδή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που έγινε τον τελευταίο καιρό να παρουσιαστεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η χρυσή ευκαιρία και ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα του κρατιδίου έπεσε στο κενό. Η Δύση για ακόμη μία φορά έκανε το ίδιο λάθος. Η λυσσαλέα πίεση είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσε.

Η δύναμη του VMRO αλλά και του προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ μίλησε στα εθνικιστικά αισθήματα των Σκοπιανών, που ούτως ή άλλως δεν έχουν μάθει να εκφράζονται στις κάλπες, πείθοντάς τους τελικά ότι η αποχή είναι η καλύτερη λύση, παρότι πέντε από τους 14 βουλευτές του προσήλθαν τελικά στις κάλπες.
Το επιτελείο του υπουργείου Τύπου ενημέρωνε χθες σε τακτά χρονικά διαστήματα για το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες και στις 5 χθες το απόγευμα, όταν ανακοινώθηκε ότι αυτό ήταν 28,83%, διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι ως τις 7 μ.μ. που θα έκλειναν οι κάλπες το τελικό ποσοστό συμμετοχής δεν θα ξεπερνούσε το 35%.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το επιτελείο του Ζάεφ είχε στραμμένο το βλέμμα του στην αλβανική κοινότητα, που αποτελεί το 25% του πληθυσμού, αφού ήξερε ότι αυτό θα προσέλθει στις κάλπες αργά το απόγευμα και θα κινηθεί ανάλογα με την αποχή.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ