Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Μπρα ντε φερ «γιγάντων» στα Σκόπια

❱❱ Κόκκινος συναγερμός στις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώραςΑγριο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στα Σκόπια. Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και την επιβεβαίωση των μεγάλων ποσοστών της αποχής στο δημοψήφισμα, σήμανε κόκκινος συναγερμός στις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ καθυστέρησε δύο ολόκληρες ώρες μετά την πρώτη δήλωσή του να εμφανιστεί εκ νέου στην αίθουσα Τύπου για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο που τον περίμεναν.

Το μεγάλο… παζάρι που είχε ήδη αρχίσει για να υποστηριχτεί το «ναι», με χρηματοδότη μεταξύ άλλων και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, το οποίο λειτουργεί ευθυγραμμισμένο με τις ΗΠΑ, πλέον στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναζήτηση των 11 «προθύμων» βουλευτών της αντιπολίτευσης που θα στηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι απλά για όσους αποφασίσουν να πουν «ναι» στο… άρωμα δολαρίων, για δύο λόγους: Ο πρώτος γιατί οι βαλίτσες με τις προσφορές «λαδώματος» για να πουν κάποιοι «ναι» θα έχουν ως αντίμετρο αντίστοιχες και για το «όχι». Μόνο που το χρώμα του χρήματος σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι αντί σε δολάρια σε… ρούβλια, καθώς η Ρωσία δεν θέλει επ’ ουδενί η FYROM να προσδεθεί στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Πάντως, το ιδιαίτερο αυτό μπρα ντε φερ έχει προκαλέσει αναταράξεις στο γειτονικό κρατίδιο, που έτσι και αλλιώς από τη δημιουργία του, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στηρίζεται σε γυάλινα πόδια, τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσουν.

Ηδη μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχουν βγει τα μαχαίρια, ενώ παραμένει άγνωστο το παζάρι που θα θελήσουν να κάνουν οι Αλβανοί των Σκοπίων, που αλλάζουν στρατόπεδο ανάλογα με τις οδηγίες που λαμβάνουν. Δεν αποκλείεται, αν δεν προχωρήσει η συμφωνία, να βγουν πάλι στο «αντάρτικο» απειλώντας την ύπαρξη του κρατιδίου, μια και δεν υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε τη δημιουργία ενός νέου «Κοσόβου», με ό,τι θα σημάνει αυτό για την περιοχή.

Πάντως, οι τρεις βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης που παρέβησαν την απόφαση του κόμματος και πήγαν να ψηφίσουν γνώρισαν σε πρώτη φάση διαδικτυακό «λιντσάρισμα», δείχνοντας ότι δεν είναι τόσο εύκολο να ειπωθεί το «ναι» στη Βουλή. Ετσι κι αλλιώς, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα στη FYROM, που μπαίνει σε έναν μεγάλο κύκλο περιπέτειας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...