Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ανακατεύει την τράπουλα

❱❱ Το σχέδιο από πλευράς Μαξίμου σε περίπτωση που χωρίσουν οι δρόμοι με τους ΑΝ.ΕΛ.Μετά τους τριγμούς στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για το Σκοπιανό, το πολιτικό σύστημα της χώρας τελεί πλέον εν αναμονή ραγδαίων αλλαγών στην κυβερνητική πλειοψηφία και τη μορφή του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το Μαξίμου διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον δρόμο της στην περίπτωση που το κόμμα του Πάνου Καμμένου αποσύρει τα μέλη του από την κυβέρνηση, αν βέβαια περάσει η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και έρθει τελικά στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρουσιάστηκε κατηγορηματικός απαντώντας για το μέλλον της συγκυβέρνησης. «Η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία της» τόνισε.

Νέο προφίλ

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, ενώ το Μαξίμου εμφανίζεται να έχει ήδη «χτίσει» το νέο κυβερνητικό προφίλ με πρόσωπα του κεντροδεξιού και του κεντροαριστερού χώρου, αν χρειαστεί. Μάλιστα, εκφράζουν βεβαιότητα για την πλειοψηφία των 151 βουλευτών που απαιτείται για την κύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και αυτό καθώς, πέραν των 146 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσμετρούν τους Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ σε ψήφο κατά συνείδηση προσανατολίζεται η Ελενα Κουντουρά.

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους ακόμη δύο στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, οι Βασίλης Κόκκαλης και Νίκος Μαυραγάνης, αν και φέρεται ότι δεσμεύτηκαν στο πρόσφατο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση. Στους υποστηρικτές της συμφωνίας προστίθενται ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και ο εντός και εκτός… όχθεων Σπύρος Λυκούδης, όπως και ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης.

Υπέρ της συμφωνίας, εφόσον πάμε αμέσως σε εκλογές, έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜ.ΑΡ. Σε αυτήν τη λογική κινήθηκαν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενα στους τριγμούς που καταγράφονται στο πολιτικό σύστημα. «Η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης είναι εξασφαλισμένες…» δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ το Μαξίμου ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα με στόχο να επιφέρει νέα ρήγματα στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και σε τμήμα της Ν.Δ., ανοίγοντας τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το θέμα συζητείται σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...