Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

❱❱ Η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Ν.Δ., Ζωή Ράπτη είναι ταυτισμένη με την εθελοντική προσφορά στα κοινά 
❱❱ «Οι ψηφοφόροι πλέον αντιμετωπίζουν τους υποψήφιους βουλευτές με βάση την έξωθεν μαρτυρία τους, αλλά και τις προτάσεις τους»

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Τους αληθινούς ανθρώπους με τα προβλήματά τους και όχι αυτούς που βρίσκονται “τυπωμένοι” σε ιδεολογικά μανιφέστα. Αυτούς πλησιάζει η Ν.Δ.». Και αυτή δεν είναι η άποψη ενός τυχαίου κομματικού στελέχους, αλλά της Ζωής Ράπτη, η οποία ασχολείται ακριβώς με αυτό. Δηλαδή με την ενδιαφέρουσα και περίπλοκη σχέση κόμματος – κοινωνίας.

Η όμορφη δικηγόρος και γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Ν.Δ., όμως, έχει καταφέρει να ρίξει γέφυρες στο κομμάτι αυτό της πολιτικής, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βαθιές ρωγμές, αφού οι πολίτες απέχουν από τα κόμματα.

Αυτό που εκείνη εισπράττει από τις επαφές της με κόσμο στις γειτονιές είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικά απομονωμένος και ότι έρχεται για την κυβέρνηση σκληρή πολιτική τιμωρία.

Περιγράφοντας τον εαυτό της, η Ζωή Ράπτη επιμένει ότι η δύναμη της θέλησης που κρύβουμε όλοι μέσα μας είναι το μυστικό του αγώνα που δίνουμε καθημερινά για όλα.

Θεωρεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παράδειγμα προς μίμηση, γιατί έχει βαθιά την πεποίθηση ότι ο πολιτικός εκλέγεται για να βοηθήσει την κοινωνία.

zoi rapti«Με συμβουλεύει με το παράδειγμά του» λέει η Ζωή Ράπτη, η οποία προσπαθεί μαζί με την πολιτική να συνδυάσει και τον ρόλο της μαμάς, αφού είναι μητέρα ενός 16χρονου αγοριού, του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο γιος της, οι γονείς και τα αδέλφια της είναι τα στηρίγματα της Ζωής στη ζωή, που λειτουργεί με βάση την προτροπή «έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί». Αλλωστε αυτός είναι στίχος από το αγαπημένο της τραγούδι, «Το δίχτυ».

«Ενα τραγούδι για τη ζωή, τον έρωτα και -γιατί όχι;- την πολιτική» υποστηρίζει η Ζωή Ράπτη.

Γιατί μια ωραία και νέα γυναίκα να θέλει να μπει στην πολιτική; Τι είναι εκείνο που σε δελεάζει στη Βουλή;

Απάντηση είναι και η αντιστροφή της ερώτησης: Γιατί να μη θέλει; Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων να συμμετέχουμε στα κοινά. Νέοι, ηλικιωμένοι, όμορφοι, όχι και τόσο εμφανίσιμοι, ψηλοί, βραχύσωμοι, όλοι.

Υπάρχει σχέση μεταξύ κομμάτων και κοινωνίας; Είναι ακόμη ζωντανή; Και αν ναι, πώς και σε ποια κατεύθυνση;

Η ζωντάνια στη σχέση αυτή φαίνεται κυρίως στα ποσοστά συμμετοχής και αποχής στις εκλογικές αναμετρήσεις. Πρέπει κόμματα και κοινωνία να έρθουν πιο κοντά – κι αυτό είναι ευθύνη των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προσπαθεί να προσεγγίσει ανθρώπους που βρίσκονται «τυπωμένοι» σε ιδεολογικά μανιφέστα. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να πλησιάσει τους πραγματικούς πολίτες, που έχουν πραγματικά προβλήματα, αληθινές ανάγκες και επιθυμίες, και να επιδιώξει, έπειτα από διάλογο, να κάνει το καλύτερο δυνατό για να τα επιλύσει.

Πώς αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι μια γυναίκα υποψήφια βουλευτή; Το ίδιο όπως έναν άντρα ή για τη γυναίκα είναι διπλάσιος ο κόπος;

Δεν είναι διπλάσιος ο κόπος. Οι ψηφοφόροι πλέον αντιμετωπίζουν τους υποψήφιους βουλευτές με βάση την έξωθεν μαρτυρία τους, αλλά και τις προτάσεις τους.

Ο κόπος είναι μεγαλύτερος για μια γυναίκα όταν πρέπει να συνδυάσει τους ρόλους της πολιτικού, της συζύγου και της μητέρας.

Τι σημαίνει ζωή για μια Ζωή;

Ζωή σημαίνει για τη Ζωή αυτό που θα πρέπει να ισχύει για όλους μας: να είμαστε ευγνώμονες για κάθε λεπτό που μας δόθηκε σε αυτόν τον κόσμο και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γινόμαστε καλύτεροι εμείς οι ίδιοι, αλλά και χρήσιμοι για την κοινωνία μας, τη χώρα μας, τον πλανήτη μας. Η εθελοντική προσφορά στα κοινά είναι για μένα συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή.

Πώς νιώθετε να είναι το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις γειτονιές όπου πηγαίνετε;

Πολύ βαρύ. Την απογοήτευση από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα έχει διαδεχθεί η οργή για τη στάση του στα εθνικά μας θέματα, κυρίως δε για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Την οργή, πλέον, έχει διαδεχθεί η βούληση για σκληρή πολιτική τιμωρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικά απομονωμένος.

Από τη μεγάλη πείρα που έχετε στην Αυτοδιοίκηση, ξεχωρίζετε κάποιο έργο που θεωρείτε σπουδαίο και έχει γίνει χάρις σε αυτήν;

Ενα σπουδαίο έργο που έχει γίνει από την Αυτοδιοίκηση είναι η προστασία των ορεινών όγκων της Αττικής από τους Συνδέσμους Δήμων για την προστασία του Πεντελικού, του Υμηττού και των Τουρκοβουνίων.

Η διαφύλαξη των δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων της πολύπαθης περιβαλλοντικά Αττικής από πυρκαγιές και άλλες επεμβάσεις και οι διαρκείς αναδασώσεις τους με οργανωμένη εθελοντική συμμετοχή πολιτών είναι σωτήρια για την υγεία και την αναψυχή όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάς συνέστησε ή σας «συμβούλευσε» κάτι σε σχέση με την κάθοδό σας στις εκλογές;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για μένα ένα φωτεινό παράδειγμα πολιτικού: Η ευρεία μόρφωσή του, η ενασχόλησή του με το επάγγελμά του ως οικονομολόγου πολλά χρόνια προτού πολιτευτεί, η πεποίθησή του ότι ο πολιτικός εκλέγεται για να βοηθήσει την κοινωνία και όχι τον εαυτό του, αλλά και η πίστη του στην ενότητα του έθνους και του λαού μας συνθέτουν ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς και τον λόγο για τον οποίο θέλησα να πολιτευτώ υπό την ηγεσία του. Με το παράδειγμά του συνεπώς, και υπό αυτήν την έννοια που παρέθεσα, με «συμβουλεύει» συνέχεια.

Μιλήστε μου λίγο για την οικογένεια που κρύβεται πίσω από τη Ζωή. Σύζυγος, παιδιά;

Οι γονείς μου, ο αδελφός μου,οι εξαδέλφες μου, οι στενά συνδεδεμένοι μαζί μου παιδικοί φίλοι και, φυσικά, ο γιος μου είναι ο στενός πυρήνας που βρίσκεται πάντα κοντά μου, είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν με την αγάπη και την αφοσίωσή τους. Αποτελούν την εξ αίματος αλλά και την κατ’ επιλογήν ευρεία οικογένειά μου.

Μαμά, πολιτικός, δικηγόρος. Γίνονται όλα;

Ολα γίνονται, καταβάλλοντας οπωσδήποτε μεγαλύτερη προσπάθεια. Αρκεί, βέβαια, να γίνονται σωστά και όχι πλημμελώς. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η εύρεση του σημείου ισορροπίας στη διαχείριση του χρόνου, ο οποίος, αν δεν μετράται πάντα ποσοτικά, οφείλει να είναι ποιοτικός.

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σας που λυγίσατε;

Πάντα υπάρχουν στη ζωή των ανθρώπων πολύ δύσκολες στιγμές, όπως ο θάνατος δικών μας προσώπων και δυσκολίες που σε καταβάλλουν, αλλά δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να λύγισε. Αντίθετα, ένα εμπόδιο λειτουργεί συχνά για μένα σαν πρόκληση. Πιστεύω στη δύναμη της θέλησης που όλοι έχουμε κρυμμένη μέσα μας και σε αυτή του Θεού, που με έχει βοηθήσει να είμαι καρτερική και να αγωνίζομαι καθημερινά. Οπως λέει και το ρητό που με δίδαξε ο παππούς μου, «τα μεν εξ ανθρώπων μετά γενναιότητος, τα δε εκ Θεού μετά καρτερίας».

Ποια πράγματα σας ξεκουράζουν; Τι κάνετε για εσάς; 

Αγαπώ τα ταξίδια, τη μουσική σε όλες τις μορφές της, το θέατρο και τη ζωγραφική, Ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Εχω ταξιδέψει από φοιτήτρια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, πηγαίνω ανελλιπώς σε μουσικές συναυλίες και προσπαθώ να παρακολουθώ το ελληνικό θέατρο και τους Ελληνες ζωγράφους, σε όποιο κομμάτι ελεύθερου χρόνου μού απομένει. Η πολιτική είναι καθημερινό δόσιμο, αλλά η τέχνη είναι αυτή που πραγματικά με ξεκουράζει.

Αγαπημένο τραγούδι;

Είναι το «Δίχτυ» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Ενα τραγούδι για τη ζωή, τον έρωτα και -γιατί όχι;- την πολιτική.

offer

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...