Ευθύνες σε πρώην υπουργούς για το ξεπούλημα του «Ερρίκος Ντυνάν»

❱❱ Πολιτικές ευθύνες για τέσσερις πρώην υπουργούς δείχνει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την εκποίηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»… … που αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής στις 3 σήμερα το απόγευμα. Συγκεκριμένα, το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μάκη Βορίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ για τους δύο τελευταίους ζητεί την περαιτέρω διερεύνηση για τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων σχετικά με την εκτίμηση της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου.

Το πόρισμα

Στο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά στην πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του ως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ επισημαίνονται πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του ιδρύματος αλλά και του εποπτεύοντος υπουργείου. «Η διαχρονική ασυλία του Ανδρέα Μαρτίνη, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ελέγχου από πλευράς κράτους και κυβερνήσεων και την επιδειχθείσα έναντι του ιδίου ανοχή, δημιούργησαν το εύφορο έδαφος για να “ανθίσει” το σκάνδαλο της κακοδιαχειρίσεως του ιδρύματος» αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι αιτίες της οικονομικής κακοδαιμονίας του νοσοκομείου.

Μεταξύ αυτών, περιγράφονται ως αιτίες για την καθοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του νοσοκομείου οι αθρόες προσλήψεις με πελατειακά κριτήρια τα έτη 1998-2000, ο υψηλός δανεισμός με ταυτόχρονη δέσμευση των ακινήτων που προκάλεσε ασφυξία στο ίδρυμα και οι αλόγιστες σπατάλες με αργομισθίες και δωρεάν νοσηλείες στην πολιτική και την επιχειρηματική ελίτ.

Το επόμενο διάστημα και ως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ακόμα τρία πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ