ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Παυλίδης

❱❱ Σβήνονται τα κρυφά σχολειά από την ιστορία;Απόψεις που, εάν τις άκουγε ο Ερντογάν, θα του έστελνε… λουλούδια εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, ο οποίος, ως εξπέρ της ελληνικής Ιστορίας, δήλωσε με στόμφο ότι δεν υπήρξε ποτέ «κρυφό σχολειό», γιατί απλούστατα οι Οθωμανοί ήταν «ανεξίθρησκοι»! 

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να αναδύονται στον δημόσιο λόγο προκαλώντας τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Ετσι, πήρε σειρά και ο βουλευτής Κέρκυρας, που υιοθέτησε τις απόψεις των λεγόμενων «αναθεωρητών» της Ιστορίας, οι οποίοι θεωρούν, για παράδειγμα, την Επανάσταση του «ταξική εξέγερση» και τον Πόλεμο του ’40 πολιτική άρνηση στον φασισμό και όχι υπεράσπιση της εθνικής και εδαφικής ακεραιότητας.

«Διαβάστε Ελληνες οθωμανολόγους εάν το κρυφό σχολείο υπήρξε στα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Δεν υπήρξε κρυφό σχολείο, μετά την Επανάσταση λειτούργησε το κρυφό σχολείο. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεξίθρησκη. Οι εκκλησίες λειτουργούσαν από το 1453 και μετά, ανοιχτές ήταν και τα σχολεία και οι εκκλησίες…» είπε ο βουλευτής αφήνοντάς μας κάγκελο.

Κατά τους Ελληνες οθωμανολόγους που επικαλείται αβίαστα ο κ. Παυλίδης, όλα ήταν αγγελικά πλασμένα στα 400 χρόνια που οι Οθωμανοί δυνάστες κρατούσαν υπόδουλους τους Ελληνες. Ολοι πήγαιναν τις Κυριακές στην εκκλησία, οι μαθητές στα σχολεία τους και ήμασταν μια… ευτυχισμένη οικογένεια! Οτι οι Οθωμανοί έκαιγαν θρησκευτικά βιβλία, εκκλησίες, εξισλάμιζαν και σφαγίαζαν ρασοφόρους είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, που δεν δικαιολογεί την ύπαρξη του κρυφού σχολειού, ενώ η διατήρηση της γλώσσας και της πίστης κάτω από τη μύτη του τυράννου απλώς… συνέβη!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ