Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Βρικόλακες» και… άγιοι!

Απίστευτοι λεκτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τις σχέσεις Κράτους – ΕκκλησίαςΣτην υψίστης σημασίας (υποθετικά) συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος πρωταγωνιστούν οι εθνομηδενιστές, οι προτεστάντες και οι… βρικόλακες! Κι όμως, στη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής της Βουλής κυριάρχησαν οι ατάκες και τα τσιτάτα, και όχι ο πολιτικός λόγος, με την κουβέντα να μετατοπίζεται διαρκώς από την ουσία των θεσμικών αλλαγών και να παραπαίει σε χαοτικές κόντρες.

Αποτέλεσμα είναι η συνταγματική αναθεώρηση να κρέμεται από μια κλωστή, αφού και οι μεν και οι δε δείχνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση των εκλογικών ακροατηρίων τους.
Στη συζήτηση του «καυτού» άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας εκτυλίχθηκαν απίστευτοι λεκτικοί διαξιφισμοί. Ολα άρχισαν με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος αποκάλεσε «εθνομηδενιστές» τους κυβερνητικούς βουλευτές.

«Θεωρητικός»

Αμεση ήταν η αντίδραση εκ μέρους της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία τον αποκάλεσε «θεωρητικό της Ακροδεξιάς», ενώ η επίθεση επεκτάθηκε και στη Ν.Δ. «Είστε βρικόλακες που παρακολουθείτε τι μπορεί να πιάσει ψήφους…» είπε, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για επιχείρηση πολιτικής αξιοποίησης των μαθητικών καταλήψεων.

Η επίθεση δεν έμεινε αναπάντητη από τον «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «όποιος υπερασπίζεται την ταυτότητα, θρησκευτική ή εθνική, είναι ακροδεξιός». Νερό στον μύλο της κόντρας έβαλε και ο Αδωνις Γεωργιάδης που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα το πνεύμα του… προτεσταντισμού. «Εδώ εμείς κατά συντριπτική πλειοψηφία είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και όχι προτεστάντες, εδώ δεν χωρίζεται ο λαός από την Εκκλησία» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου «πολιτική συναλλαγή» με αντάλλαγμα τη σιωπή της Εκκλησίας στην τροποποίηση του άρθρου 3.
Την ίδια ώρα, ο συριζαίος Θοδωρής Δρίτσας προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην Εκκλησία. «Είδαμε εκκλησιαστικά συσσίτια που προεκλογικά έμπαιναν σε σακούλες με μακαρόνια και ψωμί ψηφοδέλτια. Αυτός είναι ρόλος της Εκκλησίας;» αναρωτήθηκε, ισχυριζόμενος: «Κάθε Κυριακή, όταν οξύνονται τα πράγματα, βλέπουμε τους πολιτικούς λόγους κατ’ εντολή των μητροπολιτών».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...