Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σταύρος Καλαφάτης: Αν έβλεπα reality δεν ξέρω αν θα… επιβίωνα!

❱❱ Ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης αποκαλύπτει πώς «έριξε» ως dj τη γυναίκα του Βίκυ 
❱❱ Οι ατάκες «φωτιά» για τον Τσίπρα, το «τέρας της Λίμνης» και τα ματς του Champions League και του ΠΑΟΚ ΤΕΤ Α ΤΕΤ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ενας αθλητής του πρωτοεμφανιζόμενου τότε στην Ελλάδα χάντμπολ, ο οποίος λάτρευε τη σοκολάτα γάλακτος, «δέσμευσε» το ενδιαφέρον για τη σύζυγό του Βίκυ από δεκατεσσάρων ετών και δεν ζει μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Αυτός είναι ο βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

Επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια εκλέγεται βουλευτής, ενώ δεν υπήρξε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία δεν συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο. Υποστηρίζει σθεναρά την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τη δημαρχία της πόλης του, πιστεύοντας ότι μπροστά του δεν θα μπορέσουν να σταθούν οι κυρίες Καϊλή και Νοτοπούλου.

Χαρακτηρίζει «τέρας της Λίμνης» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ είναι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει την πιο άγρια προεκλογική περίοδο που γνώρισε η χώρα στη μεταπολιτευτική ιστορία της.

Ο Σταύρος Καλαφάτης και η γυναίκα του Βίκυ, την οποία παρεμπιπτόντως «έριξε» ένα βράδυ σε ένα κλαμπ, όπου ο ίδιος ως dj της αφιέρωνε ερωτικά τραγούδια, έχουν δύο παιδιά. «Δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή τους να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να γίνουν υποκριτές» λέει αναφερόμενος σε αυτά ο πρώην υπουργός!

Το Σκοπιανό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, θα μας κοστίσει εθνικά ή υπερβάλλουν όσοι το πιστεύουν αυτό;

Είμαστε εξοργισμένοι για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτό το «τέρας της Λίμνης», που παραχωρεί στους Σκοπιανούς όλα όσα ζητούσαν έως τώρα, αλλά δεν τα δεχόταν καμιά άλλη κυβέρνηση. Εάν η Συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, οι συνέπειες θα είναι βαριές. Ηδη οι Σκοπιανοί «τσιμεντώνουν» όσα απέσπασαν από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο και ο χρόνος κυλά σε βάρος μας. Γι’ αυτό ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί, έτσι ώστε μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να απορρίψει τη συμφωνία και να επιβάλει μια νέα διαπραγμάτευση από την αρχή.

Πέρα, άλλωστε, από το σύνθετο όνομα, ο κ. Τσίπρας κατέληξε στο παγκοσμίως μοναδικό παράδοξο αλλιώτικα να ονομάζεται το κράτος και αλλιώτικα οι πολίτες του. Δέχτηκε να ονομάζονται «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα. Δέχτηκε να μην ισχύει το erga omnes. Δέχτηκε να μπουν τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία στην κρίση διεθνούς ομάδας. Δέχτηκε να ελεγχθούν και τα βιβλία μας για αλυτρωτικές αναφορές από κοινή επιτροπή, στην οποία οι εκπρόσωποι των Σκοπιανών ζητούν ήδη να κάνουμε αλλαγές. Εδωσε στα Σκόπια ακόμη και δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ, πράγμα που δεν έκανε καμιά άλλη χώρα.

Και ρωτώ: Οταν ο κ. Ζάεφ λέει τώρα πως υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και ότι αυτή είναι η δική τους, όταν κομπάζει πως κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, τι θα κάνει αύριο αυτός ή κάποιος άλλος, εάν κυρωθεί η συμφωνία και μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Μήπως αύριο εγείρουν και ζήτημα μειονότητας; Μην κάνουμε λάθος, λοιπόν: Η συμφωνία της λίμνης είναι σαθρή. Δεν σταματά, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού.

Είχε ακουστεί το όνομά σου παλαιότερα για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Πώς βλέπεις την υποψηφιότητα Ταχιάου;

Είχα ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος για την απόφασή μου να δώσω όλες τις δυνάμεις μου στη μάχη για τις εθνικές εκλογές, τη μάχη που θα αλλάξει την πορεία του τόπου, και είχα ανακοινώσει από τις αρχές Ιουλίου πως δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Θα είμαι, όμως, δίπλα στον υποψήφιο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, στον Νίκο Ταχιάο, με τη σιγουριά ότι στη δική του θητεία η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει σελίδα.

screen shot 2018 11 30 at 1.46

Καϊλή και Νοτοπούλου ως υποψήφιες για τη δημαρχία. Τι λες για αυτό;

Τις εύχομαι καλό κουράγιο, σε έναν αγώνα χαμένο εκ των προτέρων.

Είναι λίγο αριστερή υπόθεση ο Δήμος Θεσσαλονίκης; Γιατί αυτό;

Καθόλου αριστερή. Το αποδεικνύει το παρελθόν, όπως θα το αποδείξει και η εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. O Νίκος Ταχιάος, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι ο επόμενος δήμαρχος στην πόλη μας.

Η Ν.Δ., σήμερα είναι στον σωστό δρόμο για τη διεκδίκηση της εξουσίας;

Πάνω από το 70% των πολιτών πιστεύει ότι νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και τα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είμαστε στα όρια της αυτοδυναμίας. Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει και προσπαθεί να πολώσει, να φανατίσει, να διχάσει. Προσπαθεί να εξαπατήσει άλλη μια φορά, τάζοντας διορισμούς και εικοσάρικα. Αλλά και να κάψει, φεύγοντας, τα σπαρτά, να γκρεμίσει τις γέφυρες και να αφήσει πίσω του χάος. Μεθοδεύει την πιο άγρια προεκλογική περίοδο που γνώρισε η χώρα στη μεταπολιτευτική ιστορία της.

Εχεις φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιους;

Μιλάω με πολλούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο πολλοί, πιστεύω, δεν θα το ξανακάνουν. Σχέσεις φιλίας, όμως, με στελέχη από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έτυχε να έχω.

Με τη Νοτοπούλου γνωρίζεσαι; Τι γνώμη έχεις;

Δεν τη γνωρίζω προσωπικά, αλλά θεωρώ πως δεν έχει να επιδείξει σε πολιτικό επίπεδο οτιδήποτε αξιοπρόσεκτο.

Σε ποια γειτονιά γεννήθηκες; Τι παιδικά χρόνια είχες και ποιο γεγονός τα σημάδεψε;

Γεννήθηκα στη Β. Ολγας, στο ύψος του Ναού των Κυρίλλου και Μεθοδίου. Προτού κτιστεί ο ναός υπήρχε εκεί ένα πάρκο. Χώρος έντονων αναμνήσεων, αφού εκεί, μικρό παιδί, βίωσα την εμπειρία της αλάνας, της ανεμελιάς και των ατέλειωτων ωρών παιχνιδιού. Παιδικά χρόνια αγνά, που τα έζησα ως μέλος μιας λαϊκής οικογένειας με λίγα οικονομικά μέσα και πολλή αγάπη. 

Θυμάμαι ακόμη έντονα την προσμονή της σοκολάτας γάλακτος. Την περιμέναμε εγώ και η αδελφή μου κάθε Σάββατο μεσημέρι, την ώρα που γυρνούσε ο μπαμπάς από τη δουλειά. Ηταν το καθιερωμένο γλυκό δώρο του.

Ησουν αθλητής του χάντμπολ. Λόγω ύψους ή υπήρχε ταλέντο; 

Αγάπη για αυτό που κάνεις, ταλέντο και προπόνηση, που σημαίνει καταπόνηση, είναι το τρίπτυχο και για τον αθλητισμό. Το χάντμπολ ήταν ένα πολύ νέο άθλημα όταν ξεκίνησα. Η μεγάλη μου αγάπη και ίσως και οι μεγαλύτερες ικανότητές μου ήταν κυρίως στο ποδόσφαιρο. Το χάντμπολ, όμως, τελικά με κέρδισε μέχρι τα 33 μου χρόνια. Επειτα από αυτό με κέρδισε η πολιτική.

Σήμερα ασχολείσαι με κάποια αθλητική δραστηριότητα;

Βάζω μια φόρμα και τρέχω όπου και όποτε μπορώ.

sport3

Πότε ερωτεύτηκες και πώς τη Βίκυ;

Με τη Βίκυ γνωριζόμαστε από την ηλικία των 14 χρόνων. Αλλά όλα ξεκίνησαν στο τέταρτο έτος της Νομικής. Και είναι πράγματι πολύ ωραίο ότι αυτά συνεχίζονται ακόμη. Και να φανταστείτε πως όσο καιρό ήμασταν στο πανεπιστήμιο ο ένας δεν πολυσυμπαθούσε τον άλλον. 

Ενα βράδυ, τεταρτοετείς πλέον, και συναντώντας τη σε ένα κλαμπ, όπου και έπαιζα μουσική ως dj, της πρόσφερα συγκεκριμένα τραγούδια κι έσπασε ο πάγος… Και με το παραπάνω θα έλεγα.

Μίλησέ μου λίγο για τα παιδιά σας.

Με μια λέξη, έρωτας. Η κόρη μου η Βασιλεία είναι 23 ετών και κάνει μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και ο Θανάσης είναι 17,5 και θα δώσει πανελλαδικές φέτος.

Τι θα τους απαγόρευες να κάνουν στη ζωή τους; Υπάρχει κάτι που θα σε ενοχλούσε πολύ;

Δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή τους να κάνουν χρήση ναρκωτικών, να γίνουν υποκριτές και να είναι ανέντιμοι άνθρωποι.

Ο άντρας, κατά τη γνώμη σου, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Να μη χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι άντρας. Να είναι άξιος σε ό,τι κάνει στη ζωή του. Να παλεύει για το καλό της οικογένειάς του, αλλά να νοιάζεται και για τους γύρω του. Να δημιουργεί και να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερος σε ό,τι ασχολείται. Να συγχωρεί τα λάθη. Να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στο πέρασμά του από τον κόσμο.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση; Για τα reality μόδας, επιβίωσης έχεις άποψη;

Βλέπω κάποια καλή ταινία, Champions League και ΠΑΟΚ, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, και ειδήσεις όταν προλαβαίνω. Reality, show κ.λπ. δεν βλέπω. Αν έβλεπα, δεν ξέρω αν θα επιβίωνα…

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο της Θεσσαλονίκης για σένα; 

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο σποτ. Η μαγεία της είναι ότι μπορεί να την περπατήσεις και να νιώθεις ότι είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου. Κάθε γωνιά της είναι ξεχωριστή και όλες μαζί φτιάχνουν μια μοναδικότητα. Με καλό φαγητό παντού, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Υπάρχεις χωρίς την πολιτική;

Εχω εμπλακεί στα κοινά από το 1998. Ορκίστηκα για πρώτη φορά ως βουλευτής το 2003 και έκτοτε οι συμπολίτες μου με τιμούν συνεχώς με την ψήφο τους και με εκλέγουν μέχρι και σήμερα βουλευτή στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η πολιτική έχει γίνει η ζωή μου. Το ενδιαφέρον και οι δραστηριότητές μου για τα κοινά δεν σταματούν σε καμιά περίπτωση. Ο,τι κι αν γίνει…

offer

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....