Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Εμπλεξε ο Γεωργιάδης

❱❱ Το πόρισμα για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ «μιλά» για ηθική αυτουργία του πρώην υπουργούΣτο εδώλιο «σπρώχνει» η κυβέρνηση τον Αδωνι Γεωργιάδη για τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπόθεση για την οποία διαπιστώνει ηθική αυτουργία το πόρισμα της Εξεταστικής που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

«Η Επιτροπή μάς ζητά να διερευνήσουν οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο Α. Γεωργιάδης το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας» αναφέρει επί λέξει το πόρισμα, παραπέμποντας τον πρώην υπουργό Υγείας στη Δικαιοσύνη, η οποία θα ερευνήσει αν τυχόν διέπραξε το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για τις παράνομες πράξεις που συντελέστηκαν από τους διωκόμενους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ελέγχεται και για την υπέρογκη διαφημιστική δαπάνη. Για το ίδιο ζήτημα τίθεται θέμα διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη και του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ελέγχεται και για τη σύμβαση μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ. Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στο στόχαστρο και τον νυν Ευρωπαίο επίτροπο και πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζητώντας να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες του για την προμήθεια των θερμικών καμερών την περίοδο διεθνούς έξαρσης της γρίπης.

Κτίριο

Ο ίδιος, βέβαια, θα μπει στο μικροσκόπιο και για την υπόθεση της αγοράς του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο κόστισε 17.500.000 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αντικειμενική αξία του ήταν 3.000.000 ευρώ. Ακόμα, θα ελεγχθεί και για τη σύναψη δανείου ύψους 225.000.000 ευρώ που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2009, προκειμένου να αγοραστούν τα 16.000.000 αντιγριπικά εμβόλια.

Στις 155 σελίδες του πορίσματος γίνεται αναφορά σε σωρεία ζητημάτων που αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση του κέντρου. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει και άλλες υποθέσεις, όπως ο αντικαρκινικός έρανος, οι «υπέρογκες» διαφημιστικές δαπάνες, οι συμβάσεις κτιρίου και συντήρησης, η χορηγία στη Μητρόπολη Καισαριανής, καθώς και η «μαύρη τρύπα» ύψους 89.000.000 ευρώ που εντόπισαν ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο πού πήγαν τα 89.000.000 ευρώ, με την κυβέρνηση να «δείχνει» ξεκάθαρα ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος μέσω των συμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ και όχι μόνο. 

Το πόρισμα δόθηκε στα κόμματα το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Στη συνέχεια η Επιτροπή θα καταθέσει τις πορισματικές θέσεις όλων των κομμάτων στον Νίκο Βούτση, ο οποίος θα ορίσει την ημερομηνία της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια, που θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...