Ποτέ ξανά δεύτερα Ιμια

❱❱ Ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα  στην Τουρκία από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αποφασιστικό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν δεύτερα Ιμια, έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Οριοθετώντας την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ξεκαθάρισε ότι, εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να στήσουν ένα θερμό επεισόδιο όπως στο παρελθόν, καταλαμβάνοντας μια ελληνική βραχονησίδα, τότε η Ελλάδα θα την ισοπεδώσει!

Μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες, ο κ. Αποστολάκης τόνισε σε πρώτη φάση ότι η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και ότι αυτή είναι η επιδίωξη και των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, όμως, χαράζοντας το ελληνικό αμυντικό δόγμα πρόσθεσε ότι η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση»!

Ισορροπία

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε: «Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Ταυτόχρονα, ο ναύαρχος ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Βέβαια, εντύπωση προκάλεσε και άλλη μία αναφορά του κ. Αποστολάκη, δηλαδή ότι σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε σύρραξη θα είμαστε μόνοι μας. «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μη χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί» επεσήμανε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ