Νίκος Νικολόπουλος: Σιγά μην το βουλώσω, σιγά μην φοβηθώ

❱❱ Τα πιο «μαύρα» Χριστούγεννα μετά τον χαμό του παιδιού του, ο φόβος του ως γονιός για τη μάστιγα των ναρκωτικών και οι γιαλαντζί προοδευτικοί ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Σιγά μη το βουλώσω, σιγά μη φοβηθώ» είναι η κοσμοθεωρία του «εξτρεμιστή της Βουλής» Νίκου Νικολόπουλου, ανεξάρτητου βουλευτή του νομού Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος, όταν υπάρχει λόγος, δεν διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια.

«Οποιος αβασάνιστα νομίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή ότι ο Κατσίφας ήταν ένας “τρελός” ας το ξανασκεφθεί…» δηλώνει ο βουλευτής, που είχε τα κότσια, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, να ταξιδέψει μέχρι την Αλβανία για το μνημόσυνο του Κώστα Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε στους Βουλιαράτες. Εκεί κατάλαβε τι σημαίνει «αλβανικός εθνικισμός». «Γατάκια… είμαστε μπροστά τους» υποστηρίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες γιαλαντζί προοδευτικούς και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο ίδιος να δώσει «”μακεδονικό” διαβατήριο στον Ζάεφ…», δηλαδή ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Ο επαναστάτης Πατρινός, που «χτυπάει τηλεοπτικά» με την εκπομπή του «Το Μαξίμου ακούει;» την πόρτα της κυβέρνησης, αυτοχαρακτηρίζεται «λαϊκή Δεξιά» και μόνο.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέει, ότι με τους «σκελετούς» του πασοκικού «εκσυγχρονισμού» που βγάζει ξανά από την ντουλάπα, δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ξεκαθαρίζει δε, σε ό,τι τον αφορά, πως δεν έχει κάνει ακόμη καμιά κουβέντα συνεργασίας με την Ενωση Κεντρώων, όπως φημολογείται.

Τα πιο άσχημα Χριστούγεννα ήταν αυτά που πέρασε μετά τον χαμό της 16χρονης κόρης του Νίκης, το 2016. Ο μόνιμος φόβος του για τα άλλα δυο παιδιά που έχει είναι ο ίδιος με όλων των γονιών, δηλαδή τα ναρκωτικά. Ο ίδιος, αν και έχει καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων, στην ερώτησή μας πώς θα αντιμετώπιζε μια τέτοια κατάσταση στο σπίτι του, απαντά ότι θα αγκάλιαζε τα παιδιά του,

Μετρά 23 χρόνια γάμου με την Αναστασία του και, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, είναι μαζί σε όλα και πάντοτε.

«Κληθήκαμε αναίτια να “ξεγυμνωθούμε”, να ταπεινωθούμε και να “υποκλιθούμε” στον φασισμό των πραιτοριανών του Ράμα» είπατε επιστρέφοντας από το μνημόσυνο Κατσίφα στην Αλβανία. Τι γίνεται εκεί τελικά;

Ξέρετε, εδώ στην Ελλάδα είμαστε εύκολοι σε χαρακτηρισμούς και… ταμπελάκια. «Φασίστες», «υπερπατριώτες», «εθνικιστές», «λαϊκιστές» κ.λπ. Στην πραγματικότητα, όμως, όποιος έχει επισκεφθεί άλλες χώρες και έχει ζήσει τον εθνικισμό τους ή πώς εννοούν αυτές οι χώρες τις έννοιες του κράτους και της προστασίας του ή της δημόσιας ασφάλειας καταλαβαίνει πως στην Ελλάδα είμαστε… γατάκια!

Οσοι είχαν τα κότσια, λοιπόν, βρέθηκαν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατάλαβαν τι πάει να πει αλβανικός εθνικισμός. Αλλά και γιατί η μειονότητα της Β. Ηπείρου έχει τόσο έντονη την ανάγκη να υψώνει την ελληνική σημαία στα δικά της εδάφη, που είναι διαρκώς απειλούμενα. Το ίδιο και στα Σκόπια. Τολμάει, άραγε, εκεί να πει κάποιος «δεν είμαι Μακεδόνας»; Ενώ εδώ στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχουμε έως και «μακεδονικές οργανώσεις»! Και δεν είναι μόνο η Αλβανία ή τα Σκόπια… Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε πώς αντιμετωπίζει η Ιταλία τους μετανάστες χωρίς χαρτιά ή με ποιον τρόπο αντέδρασαν οι γαλλικές Αρχές ασφαλείας στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Σκεφτείτε όλα αυτά να γίνονταν εδώ στην Ελλάδα τι θα γινόταν… Οποιος, λοιπόν, τόσο αβασάνιστα νομίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή ότι ο Κατσίφας ήταν ένας «τρελός» ή «εξτρεμιστής» ας το ξανασκεφθεί…

Ερχονται εκλογές. Πώς και με ποιον σκέφτεστε να πολιτευθείτε;

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αναζητούμε τη «συμμαχία του καλού», για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που «φοριέται» πολύ στις μέρες μας. Και το καλό εμείς το ορίζουμε ως μία πολιτική που θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες: γενναίες και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, κάθαρση και διαφάνεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και παλινόρθωση των προαιώνιων πυλώνων του Ελληνισμού, δηλαδή της Ορθοδοξίας και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Τι σημαίνει ο προσδιορισμός (χριστιανοδημοκράτης βουλευτής) που δίνετε στον εαυτό σας για τα ελληνικά δεδομένα;

Ακριβώς αυτό που περιγράφει η συγκεκριμένη σύνθετη λέξη: χριστιανός και δημοκράτης.

Η συμμαχία, για την οποία μιλάει το κόμμα σας, ποιους θα περιλάβει;

Οποιονδήποτε. Αρκεί να μη φοβάται την κοινωνία και τη σκληρή δουλειά, να είναι καθαρός και να μην ντρέπεται να… κάνει τον σταυρό του! Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ούτε τους γιαλαντζί προοδευτικούς ούτε τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Χρειάζεται μόνο αληθινούς ανθρώπους, τίμιους και αποφασισμένους.

Η συνάντησή σας με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων και η παρουσία σας στην ομιλία του Βασίλη Λεβέντη ίσως σημάνουν συνεργασία;

Βρίσκομαι όπου με καλούν και συνομιλώ με τους πάντες. Μία συνεργασία, όμως, απαιτεί πολύ περισσότερα από κάποιες συνομιλίες, τουλάχιστον εάν ο στόχος είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής συμμαχίας που θα μπορεί πραγματικά να ταράξει τα νερά. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί το φαίνεσθαι της παρουσίας μου σε μία πολιτική εκδήλωση.

Τη Συμφωνία των Πρεσπών θα την ψηφίσετε;

Φυσικά και όχι! Εγώ, τουλάχιστον, «μακεδονικό» διαβατήριο δεν θα δώσω στον κ. Ζάεφ…

Δεν ξέρω εάν εσείς αποδέχεστε πια την άποψη πολλών που σας τοποθετούν στη λαϊκή Δεξιά, αλλά εγώ θέλω να σας ρωτήσω γιατί η λαϊκή Δεξιά αφέθηκε να ταυτιστεί αρκετές φορές με τη γραφικότητα. Γιατί αυτό;

Μα, δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτε άλλο από λαϊκή Δεξιά, αφού, κατά τη δική μου θεώρηση, η γνήσια Δεξιά μόνο λαϊκή μπορεί να είναι! Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες ζήσαμε στη χώρα μας, όπως και στην Ευρώπη, την επικυριαρχία της «Δεξιάς των ελίτ», όπως και της «Αριστεράς των ελίτ». Γι’ αυτό και πιάσαμε πάτο! Σε ό,τι αφορά τη γραφικότητα που αναφέρατε, χωρίς να αρνούμαι ότι έχουν υπάρξει δηλώσεις ή δράσεις από εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς που θεωρήθηκαν γραφικές, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές των ελίτ με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν φροντίζουν με κάθε τρόπο να απαξιώνουν καθετί «λαϊκό» και να προβάλλουν μόνο ό,τι συμφέρει τα οργανωμένα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Το κίτρινο γιλέκο που φορέσατε στην εκπομπή τι σηματοδοτεί; Το ξέρετε, φυσικά, ότι ο Ελληνας δεν είναι Γάλλος και ότι ακόμη και τις φορές που βγήκε στις πλατείες δεν έγινε ποτέ Γάλλος, δηλαδή αληθινός επαναστάτης. Τι νόημα έχει το γιλέκο;

Ακόμα και δίκιο να έχετε, θα πρέπει άραγε να πάψω να δίνω ερεθίσματα στους Ελληνες πολίτες και να μην προβάλλω αυτό το μεγάλο κύμα λαϊκής αγανάκτησης που ξεπηδάει σε όλο τον δυτικό κόσμο απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά ιερατεία; Δεν θα το κάνω ποτέ. Εγώ, να το… βουλώσω, αποκλείεται.

«Ο Μητσοτάκης παίρνει στο κόμμα του αυτούς που πήγαν με τη μισή Αθήνα για να πάνε και με την άλλη μισή» είπε ο Τσίπρας στη Βουλή. Εσείς τι λέτε για τη διεύρυνση που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ποια… διεύρυνση; Με τους «σκελετούς» του πασοκικού «εκσυγχρονισμού» που ξαναβγάζει από την ντουλάπα και τα «ορφανά» του νεοφιλελευθερισμού πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός και θα κυβερνήσει;

Αν έχει έστω και την ελάχιστη συναίσθηση της πραγματικότητας και αν επιθυμεί πραγματικά να προσφέρει στον τόπο, ας ξανακάνει τη Νέα Δημοκρατία το λαϊκό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διαφορετικά, ας μείνει με τις μαριονέτες μέχρι να τον «κρεμάσουν» και αυτόν στο τσιγκέλι του μουσείου των νεοταξιτών.

Το Μαξίμου ακούει; Σας άκουσε ποτέ;

Οσο και να φαίνεται περίεργο, κάποιες φορές… άκουσε. Βέβαια, τις περισσότερες φορές η εξουσία είναι «κουφή», αλλά και «τυφλή». Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της δημοκρατίας μας.

Ποια Χριστούγεννα θυμάστε θετικά ή αρνητικά;

Η περίοδος των Χριστουγέννων συνδέεται ως επί το πλείστον με όμορφες οικογενειακές στιγμές, γεμάτες αγάπη και ευλογία. Αρα, τα Χριστούγεννα μας φέρνουν στο μυαλό σχεδόν πάντα θετικές εικόνες, συναισθήματα και αναμνήσεις. Τα αρνητικά ή πιο σωστά «μαύρα» Χριστούγεννα ήταν αυτά αμέσως μετά, έξι μήνες, τον χαμό του παιδιού μου. Δεν περιγράφονται.

Είστε πολύτεκνος μπαμπάς. Τι ηλικίες έχουν τα παιδιά σας σήμερα και τι λένε για τις πολιτικές επιλογές;

Τα παιδιά μου είναι 22 ετών το μεγαλύτερο και 17 το μικρότερο. Οι πολιτικές μου επιλογές είναι πια μια καθημερινότητα για αυτά, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας (όπως και η πολιτική). Οσον αφορά την κριτική τους, μην ανησυχείτε καθόλου, είναι από τους πιο αυστηρούς κριτές. Αλλοτε επικροτούν τις πρωτοβουλίες μου, άλλοτε ζητούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις και δεν σας κρύβω ότι «έχω φάει και κράξιμο», κατά το λεξιλόγιο της νεολαίας, κάποιες φορές, ευτυχώς όχι πολλές.

Εχουν και τα τρία ισχυρή προσωπικότητα, αν και διαφέρουν πάρα πολύ ως χαρακτήρες.

Τι είναι αυτό που δεν θα το θέλατε ποτέ για τα παιδιά σας; Τι θα έκαναν που θα σας ενοχλούσε πολύ;

Τα ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά είναι πράγματι ο φόβος και ο τρόμος όλων των γονιών.

Από κει και πέρα θέλω τα παιδιά μου να σέβονται τη ζωή τους, καθώς και τη ζωή των άλλων, να αγαπούν τον Θεό και τους ανθρώπους. Εάν αυτό συμβαίνει, τότε ούτε εγώ, αλλά ούτε κι αυτά έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Δεν σας αρέσουν οι gay. Εάν όμως κάποιο από τα παιδιά σας έκανε αυτή την επιλογή τι θα γινόταν;

Αν και στις ηλικίες που βρίσκονται η ερώτηση είναι υποθετική, τι θα μπορούσε να πει ένας γονιός ή, πιο σωστά, πώς θα μπορούσε να μην αγκαλιάσει το παιδί του υπό όποιες συνθήκες;

Η «ατσάλινη» σχέση με τη σύζυγό του Αναστασία

Η σύζυγός σας Αναστασία Μανωλοπούλου εκλέγεται σταθερά δημοτική σύμβουλος Πατρών. Τι θα γίνει στις αυτοδιοικητικές που έρχονται;

Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια, καθώς δεν έχει ακόμα εκφράσει τις προθέσεις της. Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, είναι πολύ διαφορετική από μένα και διαφορετικά κινείται και πολιτεύεται. Και οι δύο εκλογικές της προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία (για την ακρίβεια με πρωτιές). Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου έχει πολλές αποφάσεις να πάρει. Θα στηρίξω με την ψυχή μου την επιλογή της γιατί πιστεύω πολύ στην κρίση, τη δύναμη και στις ικανότητές της.

Ο έρωτας με την Αναστασία πώς κρατιέται;

Επειτα από 23 χρόνια γάμου, τα τόσα έντονα βιώματά μας έχουν «ατσαλώσει» τη σχέση μας.

Υπάρχει αγάπη, κατανόηση, αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμός. Περάσαμε εύκολα και πολύ πολύ δύσκολα, πιασμένοι χέρι χέρι σε αυτή τη διαδρομή. Οσα μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα και πιο δυνατά απ’ όσα θα μπορούσαν να μας χωρίσουν.

{{-PCOUNT-}}48{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ