Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Δικαίωμα στη ζέστη

❱❱ Ποιοι μπορούν να πάρουν επιδότηση πετρελαίο θέρμανσης και μέχρι πότε πρέπει να υποβάλουν αιτήσειςΑυξάνεται από 12,5 σε 16 λεπτά το ποσό επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης ανά λίτρο για την περίοδο 2018-2019 και διευρύνονται τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες. Οπως τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική επικράτεια χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες. Στην πρώτη, το επίδομα φθάνει ως τα 400 ευρώ, στη δεύτερη τα 240, στην τρίτη τα 128 και την τέταρτη τα 80 ευρώ.

Οσοι το δικαιούνται θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ως τα μέσα Ιανουαρίου, αν θέλουν να το εισπράξουν στα μέσα Φεβρουαρίου, διαφορετικά το ποσό θα πιστωθεί λίγο πριν από τις… καλοκαιρινές διακοπές (τέλη Ιουνίου)! Η εφαρμογή στο TAXISnet αναμένεται να ανοίξει σήμερα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέξουν τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ να είναι ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή τους.

Το φετινό ποσό επιδότησης αυξάνεται σε 16 από 12,5 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου, που ήταν πέρυσι. Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000 σε 130.000 ευρώ για άγαμους και από 200.000 σε 250.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες. Μετά τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», νέοι δήμοι χαρακτηρίστηκαν «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Οικογενειακό εισόδημα

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 για έγγαμο και 22.000 για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο, ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τα 130.000 για άγαμους και 250.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ανεξαρτήτως ζώνης, για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και σε έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 ως 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής στο TAXISnet. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 15 Ιανουαρίου η πληρωμή θα γίνει ως τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16 Ιανουαρίου ως 31 Μαΐου η πληρωμή θα γίνει ως τις 28 Ιουνίου.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης ως τις 15 Ιουλίου 2019 και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται ως τις 11 Οκτωβρίου 2019.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...