Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πρωτοχρονιά στο Αθαμάνιο

❱❱ Η έκπληξη Τσίπρα στους συμπατριώτες του! Ευχές, κοψίδια και κρασί στην ταβέρνα του χωριούΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ετριβαν τα μάτια τους οι συγχωριανοί του, όταν τον είδαν στο καφενείο. «Ο Αλέξης είν’ τούτος;» αναφώνησαν άπαντες όταν, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, είδαν μπροστά τους τον πρωθυπουργό στο Αθαμάνιο. Αλλωστε, όλοι κι όλοι 200 άνθρωποι ζουν στο χωριό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, η Μπέτυ και τα παιδιά τους πέρασαν την Πρωτοχρονιά στη γενέτειρα του πρωθυπουργού, κι ύστερα εξέδραμαν στα χιονισμένα γειτονικά χωριά. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, έφτασε στο γραφικό Αθαμάνιο αργά το απόγευμα της Τρίτης και το βράδυ το πέρασε στην ταβέρνα του χωριού, ανταλλάσσοντας ευχές με συγγενείς και φίλους για τη νέα χρονιά.

Μερακλής καθώς είναι -γιατί αυτό το προσόν όντως το έχει-, τίμησε τα κοψίδια της περιοχής, που είναι φημισμένα, αλλά και το αξεπέραστο ηπειρώτικο τσίπουρο και κρασί.

Το χιόνι στα χωριά των Τζουμέρκων, που έπεφτε δυνατό, άρεσε στους κανακάρηδες του Τσίπρα, οι οποίοι τα πέρασαν μια χαρά με τους συγγενείς του μπαμπά στον τόπο όπου γεννήθηκε ο παππούς τους Παύλος. Ο πατέρας του πρωθυπουργού, που έχει φύγει από τη ζωή, είχε γεννηθεί στο Αθαμάνιο, το οποίο υπήρξε και κέντρο επιχειρήσεων του ΕΑΜ. Ετσι εξηγείται η μύηση στην Αριστερά πρώτα του πατέρα του κι ύστερα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, οι συγχωριανοί του γκρίνιαξαν και λίγο για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας…

Οπως και να έχει, η Ηπειρος φέτος είχε την τιμητική της, μια και την επισκέφθηκαν τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

—-

Οικογενειακή βόλτα της Φώφης στην Καστοριά

❱❱ Πρωτοχρονιάτικη βόλτα, συνδυαζόμενη με περιοδεία, έκανε η Φώφη Γεννηματά με τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη και τα παιδιά τους.

Αφού χόρεψε στο Αργος Ορεστικό, στο πρώτο καρναβάλι της χρονιάς που γίνεται εκεί την Πρωτοχρονιά, ύστερα πήγε εκδρομούλα στην παγωμένη και πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έζησε από κοντά την ιδιαίτερη καρναβαλική παρέλαση της περιοχής και οι κάτοικοι ήταν πολύ θερμοί μαζί της.

genimata2

Εκεί ήταν και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, που συνάντησαν τη Φώφη και έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες. Η Φώφη στην εκδρομή στην εξοχή είχε μαζί της και τα τρία παιδιά της, την 21χρονη Αιμιλία Ντέκα από τον πρώτο γάμο της, αλλά και τα δύο μικρότερα, τον 15χρονο Γιώργο και τη 13χρονη Κατερίνα.

genimata

Φυσικά, «άγρυπνος φρουρός» τους ήταν ο αγαπημένος σύζυγος της προέδρου και πατέρας των δύο παιδιών Ανδρέας Τσούνης.

Μια ωραία σοσιαλιστική οικογένεια, δηλαδή.

—-

Η Βασιλεία και ο Φάτσας

❱❱ Ηρθε από το Λονδίνο για να περάσει τις γιορτές με τους γονείς της. Ο λόγος για την κόρη του βουλευτή Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, τη Βασιλεία, που γιόρταζε κιόλας. Η 23χρονη Βασιλεία κάνει μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, αλλά από τη μοναδική Πρωτοχρονιά στο Big Ben προτίμησε τα βεγγαλικά στον Θερμαϊκό, και καλά έκανε. Ενας άλλος εορτάζων, ο Βασίλης Κικίλιας, πέρασε τη γιορτή του με τους γονείς, την αδελφή του, και όχι μόνο…

kalafatis

Γιορτή στο σπίτι, λοιπόν, παρέα με τον δικό του Αϊ-Βασίλη, τον σκύλο του, το λαμπραντόρ ονόματι Φάτσα, έκανε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Νονοί της Φάτσας είναι ο Βασίλης και η αδελφή του.

Αυτό το σκυλάκι, λοιπόν, μέλος της οικογένειας Κικίλια, ευχήθηκε με τον τρόπο του «χρόνια πολλά» στον βουλευτή και πρώην υπουργό, που γιόρταζε.

—-

! Η Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Ιάσονας Φωτήλας της Ν.Δ. (και οι τρεις, βουλευτές Αχαΐας) πήγαν πρωτοχρονιάτικα στο 9ο Memorial Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Υποδομών, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Ομιλο Πάτρας.

omada

Αν και το κρύο στην Πάτρα ήταν τσουχτερό, οι νεαροί αθλητές από πολλές πόλεις της χώρας βούτηξαν και έδωσαν στους θεατές υπέροχες αγωνιστικές εικόνες. Ο Ιάσονας, πάντως, ενθουσιάστηκε και πόζαρε με τα παιδιά.

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...