Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Αλλαξαν σχέδια πριν την «κοπανήσει»

❱❱ Αν και είχε αποφασιστεί για μετά τις γιορτές η άρση της προστασίας του μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση της Novartis, ο φόβος διαφυγής του επιτάχυνε τη δίωξηΕιλημμένη απόφαση των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που επρόκειτο να υλοποιηθεί μετά τις γιορτές, φέρεται ότι ήταν η αλλαγή της ποινικής μεταχείρισης του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου στην υπόθεση της Novartis Nίκου Μανιαδάκη.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οι αόριστες αναφορές του σε πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε διαδρομές «μαύρου» χρήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές καταθέσεις άλλων μαρτύρων εις βάρος του, οδήγησαν τις εισαγγελικές Αρχές στην απόφαση της άρσης του πέπλου προστασίας που κάλυπτε τον ως πρότινος «Γιάννη Αναστασίου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αν και στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας και καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε στις πρακτικές επιρροής για τις οποίες ελέγχεται η βιομηχανία, προσδιορίζοντας σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό των παράνομων χρημάτων που, κατά τον ίδιο, διακινήθηκαν από τη Novartis την περίοδο 2010- 2015, απέκρυψε στοιχεία που αφορούν τον δικό του ρόλο στην υπόθεση.

Το αποτέλεσμα ήταν οι εισαγγελικές Αρχές να κρίνουν πως πρέπει να προχωρήσουν στην άσκηση δίωξης εις βάρος του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, στερώντας του την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς

Ωστόσο, η επικείμενη αναχώρηση του Νίκου Μανιαδάκη και της οικογένειάς του για τη Μαδρίτη, παραμονές Πρωτοχρονιάς, ήταν εκείνη που επιτάχυνε τις διαδικασίες υπό τον φόβο της διαφυγής του. Γι’ αυτό, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις των αρμόδιων εισαγγελέων και της Αστυνομίας και ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονταν ήδη στο αεροδρόμιο, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, οι Αρχές ήταν ήδη ενήμερες για το εν λόγω ταξίδι, κάτι που ωστόσο φέρεται ότι διαψεύδουν πηγές του Εφετείου, που επιμένουν ότι η… μετακόμιση της οικογένειας δεν τους είχε γνωστοποιηθεί.

Κατήγγειλε πιέσεις από δικαστές για ενοχοποίηση πολιτικών

Αρχισε να «κελαηδάει» ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος χθες πήρε σβάρνα τα κανάλια, καταγγέλλοντας κατόπιν εορτής και… δίωξης ότι δεχόταν πιέσεις προκειμένου να καταθέσει ότι είχαν χρηματιστεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες διατυμπάνισε την αθωότητά του, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά των δικαστικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο οποίος μέχρι πριν από λίγα 24ωρα ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και εις βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, δήλωσε στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και τις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. «Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει.

«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει ο κ. Μανιαδάκης σχετικά με τη δίωξη η οποία του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες με κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και χαρακτηρίζει τη δίωξη εις βάρος του για παθητική δωροδοκία «καθαρά πολιτική».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...