Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Γυμνό» βρήκαν το σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη!

❱❱ Δεν απέδωσε καρπούς το αστυνομικό «ντου» στην κατοικία του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορουμένου στην υπόθεση NovartisΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Δώρον άδωρον αποδείχτηκε η χθεσινή έρευνα των Αρχών στο σπίτι του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορουμένου στην υπόθεση Novartis, Νίκου Μανιαδάκη!

Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί που ερεύνησαν χθες το πρωί το σπίτι του καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας, έπειτα από εισαγγελική εντολή, δεν βρήκαν ούτε… καρέκλα να καθίσουν, αφού η οικοσκευή της οικογένειας ήταν ήδη πακεταρισμένη εν όψει της μετακόμισης στην Ισπανία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι τού ως την περασμένη Κυριακή προστατευόμενου μάρτυρα ήταν άδειο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των εισαγγελικών Αρχών ότι ο καθηγητής βρισκόταν ένα βήμα πριν από τη μετεγκατάσταση στο εξωτερικό με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Η «μεγάλη φυγή» φέρεται ότι αποτράπηκε με την άσκηση δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, που είχε αποτέλεσμα την άρση της προστασίας του και την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Τρεις ημέρες μετά οι εισαγγελείς έδωσαν εντολή για έφοδο στην κατοικία του κατηγορουμένου προς αναζήτηση στοιχείων που σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας που τον αφορά, καθώς άλλη προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται ότι έχει υποστηρίξει πως ο καθηγητής έλαβε «δώρο» περίπου 120.000 ευρώ για να προωθήσει τα συμφέροντα της Novartis.

Ηδη η σχετική δικογραφία χρεώθηκε στην ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνιου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών. Πάντως, στις διαδοχικές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς τα τελευταία δύο 24ωρα ο καθηγητής υποστηρίζει ότι δέχτηκε πιέσεις για να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ των λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Παύλου Πολάκη μετά την προχθεσινή ανάρτησή του, στην οποία στρεφόταν σε βάρος συγκεκριμένων εισαγγελέων και ανακριτών, κατηγορώντας τους για εσκεμμένες καθυστερήσεις σε υπό διερεύνηση υποθέσεις. Σε σκληρές ανακοινώσεις, τόσο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή και καλούν τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού του».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανέρχεται με νεότερη ανάρτηση χαρακτηρίζοντας… προβλέψιμους τους δικαστές! Θέση υπέρ του Παύλου Πολάκη πήρε -εμμέσως, πλην σαφώς- και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, τονίζοντας ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού της ελληνικής κυβέρνησης».

 offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...