Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Παναγιώτης Σγουρίδης: Ο Πάνος Καμμένος είναι «κυνηγός» της διαπλοκής

❱❱ Ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης λέει ότι οι δηλώσεις του περί θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου διαστρεβλώθηκαν
❱❱ Το κρασί που έστειλε (ως οινοπαραγωγός) στον υπουργό εθνικής Αμυνας και η ξεκάθαρη θέση για το σκοπιανό ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Παράγει κρασί, ονόματι «Ερυθρός Πολεμιστής», αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του ή το κόμμα του ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετές φορές ήταν παρών σε τηλεφωνήματα που έγιναν μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, και έτσι μπορεί κάλλιστα να πει καθαρά: «Οι δύο άνδρες έχουν χημεία μεταξύ τους και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και δυνατός οινοπαραγωγός στην Ξάνθη Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες του 2018 με δηλώσεις του περί «θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου». «Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στον ορίζοντα ή τέτοια πληροφορία. Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου» λέει στην «Espresso».

Οπως και αν έχει όμως, και επειδή ήδη μπήκαμε στο 2019, μιλάμε πλέον για… περσινά ξινά σταφύλια, από αυτά που ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. φυσικά και πετάει από το οινοποιείο του.

Κι όπως πολλές φορές σε γιορτές, έτσι και φέτος, ο Παναγιώτης Σγουρίδης έστειλε τα κρασιά του στον Πάνο Καμμένο -καλό γευσιγνώστη, όπως χαρακτηριστικά μας λέει- και περιμένει τη γνώμη του για το ποιο προτιμά.

Είπατε ότι μπορεί ποτέ να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο λόγω εθνικής κρίσης;

Θέλοντας να τονίσω την υπεύθυνη πολιτική στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως κυβερνητικού εταίρου που διατηρεί την πολιτική σταθερότητα για το καλό της πατρίδας, είπα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή στο Κοινοβούλιο αλλά και ποτέ. Αν δεν έρθει, γιατί να δημιουργήσουμε πολιτικές εξελίξεις; Επειδή το θέλουν η Ν.Δ. και η αντιπολίτευση; Διαβάζοντας τη σύγχρονη πολιτική Ιστορία, ελληνική και διεθνή, διαπιστώνει κανείς ότι βρίθει από συμφωνίες βαρύγδουπες που δεν κυρώθηκαν ποτέ για απίθανους λόγους. Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στον ορίζοντα ή τέτοια πληροφορία.

Διαστρεβλώθηκαν δηλαδή οι δηλώσεις σας;

Φυσικά και διαστρεβλώθηκαν για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ανεξαρτήτως του θέματος που δημιουργήθηκε, ανεβάζετε, ως ΑΝ.ΕΛ. εννοώ, επικίνδυνα και περίεργα τους τόνους στα ελληνοτουρκικά. Γιατί το κάνει αυτό ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος;

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πράττει το αυτονόητο. Απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία μας. Δεν είναι αυτός που προκαλεί την ένταση.

Ενας τσακισμένος από την κρίση λαός πιστεύετε ότι αρέσκεται στο να ακούει ότι κινδυνεύει και από τον Τούρκο;

Κανένας δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά, για να τον αποφύγεις, πρέπει να προετοιμάζεσαι διά παν ενδεχόμενον. Γι’ αυτό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσπάθησε και επέτυχε να αγκαλιάσει το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και με πενιχρές οικονομικές δυνατότητες να το εξοπλίσει άριστα. Σήμερα η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας είναι στο απόγειό της. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι. Οσο δε για τον λαό, μην τον υποτιμάτε. Παρά την οικονομική καταπίεση που δέχθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια, αναζητεί τόνωση του ηθικού του και ανάταση της περηφάνιας του. Ο Ελληνας γουστάρει το «για την πατρίδα, ρε γαμώτο».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι αυτοί οι τσαμπουκάδες στα εθνικά γίνονται για λόγους ψηφοθηρικούς, δηλαδή για να μιλήσουν στο εθνικό φρόνημα κάποιων θερμοκέφαλων, μια και δημοσκοπικά οι ΑΝ.ΕΛ. είναι χαμηλά. Τι λέτε γι’ αυτό;

Τα «παπαγαλάκια» που διασπείρουν αυτή τη «θεωρία» προέρχονται από συγκεκριμένο κέντρο και ΜΜΕ, καθώς και από πολιτικούς χώρους φθαρμένους στη συνείδηση του λαού. Θέλουν να μας εκτοπίσουν από το Κοινοβούλιο, αφενός γιατί ο Πάνος Καμμένος είναι ασυμβίβαστος «κυνηγός» της διαπλοκής και της διαφθοράς, άρα μη συνεργάσιμος, αφετέρου γιατί η είσοδος στο Κοινοβούλιο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι εμπόδιο στην παλινόρθωση του παλιού και του φθαρμένου στην εξουσία. Αποδείξαμε ότι είμαστε το «αναγκαίο καλό» και ως τέτοιο θα μας ξαναψηφίσει ο λαός, σε πείσμα των δημοσκόπων. Αλλωστε, και παλαιότερα οι δημοσκοπήσεις δεν μας έβαζαν στη Βουλή, αλλά το βράδυ των αποτελεσμάτων διαψεύδονταν.

Δεν υπάρχει «πρωτόκολλο συμπεριφοράς» όταν είσαι κυβερνητικός εταίρος;

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ποτέ δεν υπήρξαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν δικές τους πολιτικές θέσεις, που διαμορφώθηκαν στα τρία συνέδριά τους. Η συνεργασία μας βασίστηκε στην προγραμματική βάση τριών ζητημάτων: Να βγει η χώρα από τα Μνημόνια, να χτυπηθούν η διαπλοκή και η διαφθορά και να μπει η Ελλάδα στις ράγες της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Οι επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς είναι το «πρωτόκολλο» της κυβέρνησης.

Τι λέει ο Τσίπρας γι’ αυτή τη στάση του Πάνου Καμμένου. Σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσουν για όλα αυτά;

Ημουν παρών σε στιγμές που χτύπησε το τηλέφωνο του προέδρου και στην άλλη γραμμή ήταν ο πρωθυπουργός. Οι δύο άνδρες έχουν χημεία μεταξύ τους και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Ομως μια χώρα έχει διεθνή υπόσταση, όταν συνδυάζει συμμαχίες μέσω διπλωματίας και δύναμη αποτροπής. Γιατί, όπως λέει ο λαός μας, «αν δεν έχεις νύχια να ξυθείς, μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι». Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με τη στάση και τις δηλώσεις τους αυτό επιτυγχάνουν για την ασφάλεια της χώρας.

Το Σκοπιανό ήταν αλλά συγχρόνως εξελίσσεται κιόλας σε πολύ σημαντικό πολιτικό θέμα. Ο κόσμος σάς ταυτίζει ή όχι με την κυβερνητική πολιτική σε αυτό; Τι λέτε;

Η μόνη καθαρή θέση που διατυπώθηκε για την ονομασία του γειτονικού κράτους ήταν και είναι αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Ενωσης Κεντρώων. Εμείς λέμε ότι η πηγή του προβλήματος πηγάζει από τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία.

Η Ν.Δ. ομιλεί περί κακής συμφωνίας στη βάση του παιχνιδιού εξουσίας «φύγε εσύ (ΣΥΡΙΖΑ), να έρθω εγώ (Ν.Δ), να κάνω αυτό που θα κάνεις εσύ, αλλά θα το κάνω εγώ». Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ως υπεύθυνος κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισαν διά στόματος Πάνου Καμμένου ότι, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Εως τότε συνεχίζουμε τα συμφωνηθέντα.

Ο πρωθυπουργός τι απαντά όταν ο κ. Καμμένος τού λέει: «Εγώ δεν ψηφίζω κι αποχωρώ»;

Το Σύνταγμά μας καθορίζει ότι το πολίτευμά μας είναι προεδρευομένη δημοκρατία, πρωθυπουργοκεντρική, και ο κανονισμός της Βουλής με το άρθρο 41 αλλά και άλλα άρθρα δίνει πάρα πολλές δυνατότητες ελιγμών στον πρωθυπουργό. 

Εχω πει και άλλες φορές ότι από τον αστερισμό των μονοκομματικών κυβερνήσεων περάσαμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, και με την απλή αναλογική πιθανόν στον αστερισμό των κυβερνήσεων ανοχής.

Αραγε αυτές οι αντιθέσεις πολιτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., που είναι βαθιές, είναι αληθινές ή είναι «πολιτικό παιχνίδι»;

Οσα συμφωνήθηκαν τηρούνται. Η διαφωνία μας στη λέξη «Μακεδονία» και στην ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση γίνεται σεβαστή από τον κυβερνητικό εταίρο και σας διαβεβαιώνω ότι στην πορεία της συνεργασίας μας διαπιστώθηκε πως ό,τι αποκαλούμε εμείς «δίκαιο», αυτοί το αποκαλούν «αριστερό» και το αντίστροφο. Αυτό τα λέει όλα.

Ο Τέρενς Κουίκ γιατί έπαψε να σας αγαπά; Πού δια-φωνείτε και πού διαφωνεί μαζί σας; Θα διαγραφεί τελικά;

Με τη στάση του ο κ. Κουίκ παρεξέκλινε των καταστατικών αρχών του κινήματος. Η επιτροπή δεοντολογίας είναι όργανο ανεξάρτητο, εκλεγμένο και κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει την απόφασή του.

Θα συνεργαστείτε με άλλα κόμματα; Το ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα ή η ίδια η κυρία Παπακώστα τι σχέση έχουν μαζί σας;

Στις εκλογές του 2015 οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κατέβηκαν με την επωνυμία Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία. Κάτω από αυτήν την «ομπρέλα» εξελέγησαν ο κ. Ζουράρις και ο κ. Νικολόπουλος. Η αγκαλιά του Πάνου Καμμένου είναι ανοιχτή για όλα τα κόμματα και τα κινήματα του δημοκρατικού τόξου που θέλουν συνεργασία σε προγραμματική βάση.

Πάμε για εκλογές και πότε λέτε;

Η πείρα διδάσκει ότι ο τελευταίος χρόνος της τετραετίας είναι πάντα προεκλογικός. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές, γι’ αυτό και εμείς προετοιμαζόμαστε.

Εχετε πει ότι τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι κατά 60% έτοιμα. Περιλαμβάνουν κάποιον επώνυμο, καλλιτέχνη ή άλλον που να μπορείτε να μας πείτε;

Υπάρχουν προσωπικότητες, καθηγητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες, αλλά η ανακοίνωση των ονομάτων τούς αφήνει εκτεθειμένους σε πιέσεις και εκβιασμούς. Οι ΑΝ.ΕΛ. και ο Πάνος Καμμένος είναι στη δίνη του κυκλώνα, γι’ αυτό όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Τι θα κάνετε τελικά εσείς στις εκλογές; Θα κατεβείτε; Θα υπάρξει διαδοχή από τους γιους;

Είμαι στρατευμένος πάντα σ’ αυτό που πιστεύω και το υπηρετώ. Θα κατέβω όπου θεωρηθεί ότι σηματοδοτούμε κάτι. Οσο για τους γιους μου, είναι άνδρες και αποφασίζουν μόνοι τους.

Τώρα που τελειώνει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θέλω την προσωπική σας άποψη. Κάνατε καλά που συνεργαστήκατε; Τι πιστεύετε αληθινά εσείς;

Ναι, με κεφαλαία γράμματα, για την πατρίδα και τους Ελληνες.

Πώς περάσατε και με ποιον τις γιορτές; Τι δωράκια κάνατε στα εγγόνια;

Οικογενειακά, με φίλους και συγγενείς. Η παραμονή μου στην Ξάνθη μού έδωσε την ευκαιρία να χαρώ τα εγγόνια μου και να με χαρούν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσαν και τους έδωσα.

Πώς πήγαν τα κρασιά σας φέτος; Προτιμήθηκαν τα Χριστούγεννα και ποιο περισσότερο;

Παρότι η αγορά είναι σφιγμένη, δόξα τω Θεώ, κάτι κινήθηκε. Κυρίως το «Σίγμα Ροζέ» και ο «Ερυθρός Πολεμιστής».

Στείλατε κρασί ή τσίπουρο στον πρόεδρο Καμμένο;

Του έστειλα αλλά, όπως συνεχώς επισκέπτεται τα ακριτικά φυλάκια και τις στρατιωτικές μονάδες, δεν ξέρω αν τα δοκίμασε. Περιμένω την άποψή του, επειδή είναι καλός γευσιγνώστης.

offer

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...