Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Σάββα Αναστασιάδη

❱❱ Εκατοντάδες φίλοι και συνεργάτες του βουλευτή Β΄’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Σάββα Αναστασιάδη…… παρακολούθησαν χθες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Με αίσθημα ευθύνης», από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.

Στο πάνελ ήταν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος, ο εκδότης – πολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος-διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης, που αναφέρθηκε στο έργο του κ. Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι «πάνω από όλα βάζει την πατρίδα», και ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θανόντος πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο ξεχωριστή τιμή η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο τους έδεσαν κοινά βιώματα, καθώς προέρχονται από οικογένειες ξεριζωμένων Ποντίων και Μικρασιατών. «Ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών κατά την αρχαία αντίληψη της δημοκρατίας, που αποφασίζουν με αναφορές στους νεκρούς και τους αγέννητους» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Συγκρούστηκε

Ο κ. Συρίγος στάθηκε στη στάση του κ. Αναστασιάδη ως γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, όταν προσπάθησε να περάσει τον διορισμό ιεροδασκάλων για να διδάσκονται Θρησκευτικά τα παιδιά των μουσουλμάνων της Θράκης. «Τότε, το 2007-2008, δεν πέρασε ο διορισμός. Αργότερα όμως, επί Σαμαρά, το θέμα επανήλθε. Τότε, ο κ. Αναστασιάδης δεν δίστασε ουσιαστικά να συγκρουστεί με την κυβέρνηση της Ν.Δ., να καταθέσει τροπολογία και τελικά να περάσει το θέμα. Οπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο, που ήταν ένας κακός νόμος και αναγνώριζε τη Γενοκτονία των Εβραίων, αλλά όχι των Ποντίων. Και τότε, ο Σάββας Αναστασιάδης συγκρούστηκε και άλλαξε ο νόμος» είπε. Για το πολιτικό ανάστημα του κ. Αναστασιάδη έκανε λόγο και ο εκδότης του βιβλίου κ. Καλεντερίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις του αποτελούν δίχτυ ασφαλείας στα μείζονα εθνικά θέματα. «Στο βιβλίο υπάρχουν περιστατικά όπου αισθάνθηκα ότι αναμετριέμαι με την Ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

49949951 1013564522183854 3867619149559627776 n

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...