Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Διαζύγιο και αρραβώνες

❱❱ Σε χωριστούς δρόμους Τσίπρας – Καμμένος! Η επόμενη μέρα και τα σχέδια του Μαξίμου για να ολοκληρώσει το… έργο τουΗ αναμενόμενη στήριξη από μια ομάδα ετερόκλητων βουλευτών διαφόρων «αποχρώσεων» και με εντελώς διαφορετικές κομματικές καταβολές μόνο «καθαρή λύση» δεν μοιάζει για τον Αλέξη Τσίπρα, που θέλησε να δικαιολογήσει το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης, μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση με γνώμονα το εθνικό καλό, γιατί έχει… έργο μπροστά του, παρά το γεγονός ότι συνταγματικά διατηρεί το δικαίωμα να συνεχίσει να κυβερνά, όπως είπε.

«Ζήτησα καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις. Οπως πορεύτηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του πρωθυπουργού, έτσι θα πορευτώ και τώρα» είπε, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο κυβερνητικό εταίρο για τη συνεργασία τους. «Ηταν σε όλους γνωστές οι διαφορές οι ιδεολογικές με τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, τα τέσσερα αυτά χρόνια πιστεύω ότι, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι προτίθεται να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία του τον Οκτώβριο του 2019.

Αποχωρώντας από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Πάνος Καμμένος, τον οποίο αντικαθιστά ο ΑΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, έβαλε τέλος στη φαρσοκωμωδία με τα «μπρος – πίσω» των τελευταίων ημερών.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το ραντεβού στο Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υποκρύπτει ψήφο εμπιστοσύνης στο Σκοπιανό.

«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα» είπε, εκτιμώντας ότι το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της συμφωνίας και επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Tι ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Ζήτησε να ψηφιστεί η συμφωνία από 180 βουλευτές, αποκάλυψε ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε πως, αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μορφής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει δημόσια ότι «δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο ”Μακεδονία” και πως θα καταργήσει τη συμφωνία ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί», τότε θα τη συνυπογράψει.

«Οποιος ανταλλάξει την κυβερνητική θέση του με την ψήφο εμπιστοσύνης θα διαγραφεί από τους ΑΝ.ΕΛ.» διαμήνυσε ο κ. Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» τους Βασίλη Κόκκαλη και Ελενα Κουντουρά, που βρίσκονται στην Κίνα. Δεν φάνηκε, ωστόσο, διατεθειμένος να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι, που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. 

«Εάν κάποιος πει ότι παραιτείται όλων των θέσεων και ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορώ να τον καταδικάσω. Αλλά, εάν κάποιος κρατήσει και την καρέκλα του και ψηφίσει υπέρ, δεν έχει θέση σε εμάς» τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στις πατριωτικές δυνάμεις για συνεργασία υπό τη σκέπη των ΑΝ.ΕΛ.

—-

Οι έξι βουλευτές-σωσίβια που θα σώσουν (;) την κυβέρνηση

Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε… μόνος στο Μαξίμου μετά την (έστω και αργά) παραίτηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου και την απόσυρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, επιχειρώντας να σώσει ό,τι μπορεί. Το plan B του Αλέξη Τσίπρα είναι η στήριξη της κυβέρνησης από έξι «σωσίβια» από ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων, που την Τετάρτη θα δώσουν τον «μαγικό αριθμό» 151 ψήφων εμπιστοσύνης. Ως πρόθυμοι ακούγονται οι Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Ζουράρις και Κόκκαλης από τους ΑΝ.ΕΛ., ο Δανέλλης από το Ποτάμι και η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα. Σε… εφεδρεία παραμένει από την Ενωση Κεντρώων ο Σαρίδης που, αν και ψήφισε τον Προϋπολογισμό, κρατά επιφυλάξεις για την ψήφο εμπιστοσύνης.

3

Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, διαλύονται ως κοινοβουλευτικές ομάδες οι ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι, αλλά και η Ενωση Κεντρώων αν πει «ναι» ο Σαρίδης. Γι’ αυτό οι κύριοι Καμμένος και Λεβέντης δεν θα διαγράψουν βουλευτές, παρά την αντίθετη γραμμή τους. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να φέρει αμέσως στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία θα μπει «ταφόπλακα» στη Μακεδονία μας.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...