Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ψήφος «μαχαιριά»

❱❱ Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι έξι «πρόθυμοι» κρατούν όρθια την κυβέρνηση και «ξεπουλούν» τη ΜακεδονίαΤην πρώτη «μαχαιριά» στη Μακεδονία μας δίνουν απόψε τα μεσάνυχτα οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους 6 «προθύμους», παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να επικυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. 

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το βράδυ, έπειτα από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που θα τοποθετηθούν εκ νέου, μετά το χθεσινό μπρα ντε φερ. Η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο πως θα πιάσει τον «πήχη» των 151 ψήφων, που έθεσε ο πρωθυπουργός, με σκοπό να εξαντλήσει τη συνταγματική θητεία της, όπως διαμηνύει.

Ούτε όμως η αντιπολίτευση φαίνεται ότι προσδοκά σε πτώση της κυβέρνησης, καθώς άπαντες γνωρίζουν πια, και οι μεν και οι δε, ότι ο «μαγικός» αριθμός των επιπλέον 6 ψήφων έχει βρεθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το βήμα καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές. Κάλεσε δε τον αρχηγό της Ν.Δ. να μη μιλά για αποστασίες, καθώς θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός λόγω… οικογενειακής παράδοσης.

«Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν» πρόσθεσε. Την ίδια ώρα, αφού πρώτα κατήγγειλε «πογκρόμ» επιθέσεων και τρομοκράτησης των βουλευτών, υπεραμύνθηκε εκ νέου της συμφωνίας με τα Σκόπια, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έπραξε «το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο και το πατριωτικό». Χαρακτήρισε δε πολιτικά και ηθικά ανέντιμη τη στάση της αντιπολίτευσης, επειδή, όπως είπε, βάζει μπροστά το κομματικό από το εθνικό όφελος. «Είναι πολιτικοί αγύρτες και επικίνδυνοι για τον τόπο όσοι άλλαξαν στάση στο Μακεδονικό μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί» κατήγγειλε. Οσο για τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τον Πάνο Καμμένο, αλλά σέβεται τη στάση του.

«Αθλιο θέατρο»

Στο μεταξύ, «τελευταία πράξη μιας παράστασης» και «άθλιο θέατρο» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός και από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2014, ότι «ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους», αλλά «τη δίνει ο λαός, και τη δίνει ανοιχτά και καθαρά μέσα από εκλογές», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό ζητώ, χωρίς ούτε μια λέξη παραπάνω από αυτά που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας το 2014. Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Εκλογές εδώ και τώρα! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε εκ νέου την κυβέρνηση «κουρελού», σημειώνοντας ότι «είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας, μετά την ”κωλοτούμπα”».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επέμεινε ότι είναι «εικονική» και «προσυνεννοημένη» η έξοδος Καμμένου, στοχοποίησε τους βουλευτές της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τους χαρακτήρισε «κομπάρσους» στη «φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου». Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη, ρωτώντας τον τι άλλαξε μέσα σε ένα εξάμηνο από την πρόταση μομφής και άλλαξε στάση, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά και στην Κατερίνα Παπακώστα, ρωτώντας «προς τι ο ξαφνικός έρωτας;».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...