Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Επιχείρηση «ντου» στο Κοινοβούλιο

❱❱ Η επόμενη μέρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα και ο μαύρος απολογισμός από τις συγκρούσεις

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Δέκα άτομα προσήγαγαν συνολικά οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στα Εξάρχεια, και από αυτά συνελήφθησαν επτά.

Οι περισσότεροι είναι Ελληνες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, ενώ ένας 27χρονος είχε συλληφθεί το 2018 από την Αντιτρομοκρατική ως μέλος ακροδεξιάς ομάδας που πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις σε χώρους συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών.

Ο εισαγγελέας άσκησε χθες σε όλους δίωξη για δύο κακουργήματα, δηλαδή για έκρηξη με πρόθεση, με χρήση εκρηκτικών υλών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και για προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορούνται και για έξι πλημμελήματα, που είναι απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το κοινό όφελος, αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Τα τραύματα

Η σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχθηκαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ στην ανωφέρεια της Βουλής αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει η «Espresso», οι οποίες απεικονίζουν τα τραύματα που υπέστησαν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 28 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και παραμένουν για νοσηλεία, με σπασμένα δάχτυλα και πλευρά, ενώ δύο έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα, ο ένας στο γόνατο και ο άλλος στον αστράγαλο.

img 0caea6ef6dcdd7ace6dbcc78a0e4d377 v

Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν ήταν και ο ξένος ανταποκριτής Thomas Iacobi, ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής για να το καλύψει. Οπως κατήγγειλε η συνάδελφός του Angelique Kour, που ανάρτησε στο facebook φωτογραφία με τα τραύματά του, τον Iacobi αναγνώρισαν μέλη της Χρυσής Αυγής, για την οποία είχε φτιάξει ντοκιμαντέρ, και, αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα, κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του και άρπαξαν από την τσάντα του ένα σημειωματάριο, ένα στιλό, ακόμη και το καπέλο του. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια, η Αστυνομία παρέμενε άπραγη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες των επιθέσεων στο Σύνταγμα χρησιμοποίησαν καδρόνια, μεταλλικά αντικείμενα, σφυριά και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, με σκοπό να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο.

Οι εντολές που είχαν οι αστυνομικοί ήταν να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, όμως, όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει πνιγηρή. Ετσι, μεγάλος όγκος από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο αποχώρησε για να προφυλαχθεί τόσο από τα χημικά όσο και από τα επεισόδια.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...