Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο «Παύλος Μελάς»

❱❱ Ο Λάκης Κομνηνός, που υποδύθηκε στην ομώνυμη ταινία τον Ελληνα ήρωα, ήταν παρών στο Σύνταγμα

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Την ώρα που εντός της Βουλής συζητιόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έξω διαδήλωνε «ο Παύλος Μελάς».

Με τα λόγια του Μακεδονομάχου στο στόμα «Ελληνες γρηγορείτε, η Μακεδονία κινδυνεύει», ο σπουδαίος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Λάκης Κομνηνός, ο «Παύλος Μελάς» στην ομώνυμη ταινία που γυρίστηκε το 1973, έδωσε το «παρών» στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Βαθιά πολιτικοποιημένος, ο παλιός γόης του ελληνικού σινεμά είπε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και το διαδήλωσε χθες και την περασμένη Κυριακή. Ο σπουδαίος πρωταγωνιστής, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με τα εθνικά θέματα, πρωταγωνίστησε μαζί με την Καίτη Παπανίκα στη μία και μοναδική ταινία που έχει γυριστεί για τη μεγάλη μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, και η οποία για όσους γνωρίζουν δεν παίχτηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση!

tainia paylos melas

Η ταινία μάς πηγαίνει στην υπό τουρκική κατοχή Μακεδονία. Ο Παύλος Μελάς αποφασίζει το 1904 να αναλάβει την ηγεσία του αγώνα στη Μακεδονία.
Μαζί με τους άνδρες του θα φέρει σε πέρας τρεις αποστολές, αλλά στο τέλος θα παγιδευτούν, κατόπιν προδοσίας, και ο Μελάς θα σκοτωθεί στο χωριό Σιάτιτσα.
Ετσι βιωματικά έζησε τον Παύλο Μελά ο Λάκης Κομνηνός, γι’ αυτό και βρέθηκε στον δρόμο διαδηλώνοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι αναμνήσεις του Γκιουλέκα και η μεγάλη συγκίνησή του

gkioylekas

❱❱Δάκρυσε μιλώντας για τη Μακεδονία ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, καθώς είναι απόγονος πολεμιστή του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο ίδιος μάς διηγήθηκε το εξής: «Οταν βαπτίστηκα, υπήρχε ένα έθιμο στη Δυτική Μακεδονία. Κάθε συγγενής έριχνε από μία λίρα στην κουβέρτα του παιδιού και έκανε μία ευχή! Ο παππούς μου Ηλίας Γκιουλέκας, πολεμιστής του Μακεδονικού Αγώνα, είπε ότι δεν είχε λίρα να ασημώσει, κι έτσι έριξε το μετάλλιο, με την ευχή ο μικρός Κωνσταντίνος να μεγαλώσει σωστά και σ’ όλη του τη ζωή να αγωνίζεται για την πατρίδα. Αυτό το περιστατικό με σημάδεψε από παιδί. Νιώθω ότι πρέπει να κάνω το χρέος μου».

Η… μισή Αρκαδία ήταν εκεί

vlasis

❱❱Δεν μπορούμε να το κρύψουμε, γιατί δεν κρύβεται, πως όπου γίνεται νεοδημοκρατική εκδήλωση βουλευτών οι καλεσμένοι δεν χωράνε να στεγαστούν. Δείχνει πολλά αυτό σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα…
Προχθές στην κοπή της πίτας του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση έγινε χαμός. Αδιαχώρητο. Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. ήταν εκεί, αλλά χωρίς υπερβολή και η μισή Αρκαδία! Περισσότερα από 2.000 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και τους γύρω χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.
Τρομερή «επίδειξη ισχύος», αλλά δεν αφορά μόνο τον εν λόγω βουλευτή. Το ίδιο γίνεται με όλους, γεγονός που προϊδεάζει για πολλά, όπως προείπαμε…

Πάει για δήμαρχος Ρόδου

kampoyrakis

❱❱Ο Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου και ιδιοκτήτης του «Rodos Palace», το αγαπημένο ξενοδοχείο του Ανδρέα Παπανδρέου, ανακοινώνει τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Ρόδου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πάρκο Ροδινιού. Να ευχηθούμε «Καλή αρχή» στον Αντώνη, φίλο της στήλης.

(!)

fwtilas kai yios stefanopoulou

Ο γιος του Ηλίας Στεφανόπουλος και όλοι οι φίλοι του πατέρα του Κωστή Στεφανόπουλου ήταν στην παρουσίαση βιβλίου προς τιμήν του. «Ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος. Η παρακαταθήκη του για την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του βιβλίου, που επιμελήθηκε ο Κωστής Αιλιανός. Εκεί ήταν και ο Ιάσονας Φωτήλας, για να τιμήσει και τον προσωπικό του φίλο, τον γιο του παλιού Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Βλέπετε, ο Ηλίας είναι δικηγόρος στην Πάτρα και με τον Ιάσονα γνωρίζονται από παλιά.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...