Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αντίστροφη μέτρηση

❱❱ Πλησιάζει η ώρα για την κλήτευση πολιτικών προσώπων ως υπόπτων για δωροδοκία στο σκάνδαλο της NovartisΘέμα χρόνου θεωρείται η κλήτευση πολιτικών προσώπων ως υπόπτων για το σκάνδαλο της Novartis, καθώς οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν σχηματίσει άποψη για την περίοδο 2009-2013 με κεντρικό άξονα την τιμολόγηση φαρμάκων και περιμένουν το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι έτοιμοι για την επόμενη φάση των κινήσεών τους. Oπως εκτιμάται, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απευθείας άσκηση ποινικών διώξεων, αλλά στην κλήτευση εμπλεκομένων με την ιδιότητα των υπόπτων διάπραξης αδικημάτων.
Ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία έχουν ενδείξεις, είναι πολιτικοί από τους 10 πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς, που σημαίνει ότι για την κλήτευσή τους θα αποσταλούν αιτήματα στη Βουλή προκειμένου να τους επιτρέψει να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις με ερευνώμενο αδίκημα τη δωροδοκία.

Απαγγελία κατηγορίας

Η απόδοση του συγκεκριμένου αδικήματος μέχρι στιγμής δεν έχει συνδεθεί με άλλο, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που είναι στα ερευνώμενα.

Πηγές από το Εφετείο τονίζουν ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και «σε ό,τι αφορά αμιγώς πολιτικά πρόσωπα», δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, για τη δωροδοκία οι εισαγγελείς λέγεται ότι έχουν άλλα στοιχεία που επιτρέπουν την απαγγελία κατηγορίας, όπως τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρίας, μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι με το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς, εκτός από τους πολιτικούς που θα κληθούν σε εξηγήσεις, θα υπάρξουν και πολιτικοί για τους οποίους η έρευνα θα κλείσει με αρχειοθέτηση, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία. Η δικογραφία, ωστόσο, αφορά και δεκάδες κρατικούς αξιωματούχους, συμβούλους, γιατρούς, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και άλλους.

Για κάποιους από αυτούς τα στοιχεία φαίνεται να είναι «πολλά και ισχυρά». Το πόρισμα των εισαγγελέων θα είναι έτοιμο μέσα στον μήνα, όπως εντός του μήνα θα έχει σταλεί στη Βουλή και το έγγραφο για την άρση ασυλίας πολιτικών που κρίνεται ότι πρέπει να κληθούν ως ύποπτοι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...