Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οταν τα δημοψηφίσματα του «Οχι» γίνονται «Ναι»

❱❱ Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί λαϊκού αιτήματος και οι αναμνήσεις του 2015

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Λαϊκά δημοψηφίσματα πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και τα πρότεινε με το επιχείρημα ότι τα ζητά ο λαός. Η πρόταση αυτή έρχεται, είπε, «ως δικαίωση ενός μαζικού λαϊκού αιτήματος».
«Προτείνουμε, λοιπόν, την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος αλλά και λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα θεσπίζουμε την υποχρέωση να κυρώνεται με δημοψήφισμα κάθε διεθνής συνθήκη, η οποία παραχωρεί κυριαρχικές αρμοδιότητες της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς» δήλωσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
Εκείνη τη στιγμή το μυαλό όλων πήγε στο δικό του λαϊκό δημοψήφισμα, όπου έδωσε μεν στον λαό την ευκαιρία να εκφραστεί, πλην όμως τη γνώμη του λαού την έγραψε… στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
«Οχι» ψήφισαν, «Ναι» πήραν. Τώρα ζητάει τη θέσπιση δημοψηφισμάτων και όλοι αναρωτιούνταν χθες στο εντευκτήριο τι τα θέλει; Για να εκτονώνεται ο λαός και ύστερα εκείνος να κάνει τα δικά του;

Κουρδισμένοι σαν ρολόγια και στη Βουλή

koytsoympas

❱❱Λες και τους έφερε λεωφορειάκι στη Βουλή ήταν χθες οι κομμουνιστές. Ωρα 5.15, και ενώ στο βήμα ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μπαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ολομέλεια ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρώην γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα και οι βουλευτές Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη. Ηρθαν όλοι μαζί. Και δεν βρίσκονταν στο καφενείο ή κάπου μέσα στη Βουλή. Ηρθαν απέξω, κουρδισμένοι σαν ρολόγια.
Μάλιστα, η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ντυμένη βαριά, με ένα μακρύ μαύρο αδιάβροχο και κρατούσε ομπρελίτσα, γιατί έξω έριχνε χιονόνερο. Συγχρονισμένοι και σε αυτό οι κομμουνιστές. Ολοι μαζί έρχονται και όλοι μαζί φεύγουν.

Πάει το σαβουάρ βιβρ…

❱❱ «Αμα, τρομάρα σας, γίνετε και πρωθυπουργός…» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή της ομιλίας του χθες στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή η φράση ξεσήκωσε θύελλα και δικαίως. Ηταν πολύ άκομψη. «Ντροπή σας» φώναξε η Σοφία Βούλτεψη. «Ποια είναι η ντροπή;» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, ενώ αμέσως μετά άλλαξε εντέχνως κουβέντα για να ξεχαστεί η ατυχής ατάκα.
Αυτή η Βουλή χρειάζεται επειγόντως μαθήματα σαβουάρ βιβρ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, «τρομάρα τους»!

heirapsia

❱❱Στην Αθήνα ήταν χθες ο υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας Μαρκ Χάρμπερς και, φυσικά, συναντήθηκε με τον ομόλογό του Δημήτρη Βίτσα. Ο δικός μας ενημέρωσε, λέει, τον Ολλανδό για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μηχανισμού μετεγκατάστασης προς όλες τις χώρες της Ε.Ε., προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των χωρών πρώτης υποδοχής. Το αυτονόητο δηλαδή. Η αναμόρφωση του κανονισμού του Δουβλίνου επιβάλλεται να γίνει και γρήγορα. Γιατί μπορεί εκεί ψηλά, στην Ολλανδία, ο Χάρμπερς να μην έχει πρόβλημα, αλλά εμείς καιγόμαστε!

(!)

0160 giorgos patoylis meri vidali 522019

Είναι 63 ετών και μητέρα τριών παιδιών. Το 1976 εξελέγη Μις Ελλάς και 3η Μις Κόσμος Μάγια στο Πουέρτο Ρίκο. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, αλλά και σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής. Αρα έχει αυτοδιοικητική εμπειρία και άρα σωστά την επέλεξε ο Γιώργος Πατούλης.
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, λοιπόν, με τον Γιώργο Πατούλη και τη «Νέα Αρχή για την Αττική» κατεβαίνει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη. Μια κυρία, δηλαδή, με τα όλα της στο πλάι του λαμπερού -έτσι κι αλλιώς- Γιώργου Πατούλη.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...