Ασέβεια στον Κατσίφα

❱❱ Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών ζητάει να μην αναγερθεί η προτομή του στον Δήμο Αργους – Μυκηνών

Δεν έχει τέλος ο εθνομηδενισμός, η αγαπημένη κουλτούρα αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια απίστευτη και προκλητική ενέργειά του, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού) ζητά να μην αναγερθεί στον Δήμο Αργους – Μυκηνών προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία, γιατί εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού και ευνοεί τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων!

Η ανοικτή επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο αποτελεί μνημείο ενδοτισμού και προσβολής της μνήμης ενός Ελληνα που έδωσε τη ζωή του για τη σημαία και τη Βόρειο Ηπειρο, και υπογράφεται από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύα Μελά, που θαυμάζει τον Αρη Βελουχιώτη, και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Βαρελά. Στην επιστολή-ντροπή αναφέρεται:

«Το ΕΕΤΕ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος του Δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα “σκοπιμότητας” τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα. Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων… Μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη… Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί τον Δήμο Αργους – Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή». Η χαροκαμένη μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, καταγγέλλει το Επιμελητήριο: «Το παλικάρι μου ήταν Ελληνας με κεφαλαία γράμματα. Μιλούσε για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και έκλαιγε. Σκοτώθηκε για μια σημαία. Είναι απαράδεκτη η στάση αυτή απέναντι στο νεκρό παιδί μου. Ο Κωνσταντίνος μας ήταν ήρωας. Πάλεψε για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και ήταν ενάντια στον φασισμό».

«Το να τοποθετηθούν προτομές του Κωνσταντίνου μου δεν είναι φασιστικό. Φασιστικό είναι αυτό που αποφασίζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών. Αυτό είναι ντροπή. Δηλαδή τι θέλουν να κάνουν; Να τον δολοφονήσουν για ακόμη μία φορά; Είναι ντροπή τους να στέλνουν ένα τέτοιο κείμενο» λέει η αδελφή του Κατσίφα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ