Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Πράσινο φως για το επίδομα ενοικίου

❱❱ Αιτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου για ενίσχυση από 70 έως 210 €  σε 260.000 νοικοκυριά

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δέχεται αιτήσεις από τους δικαιούχους έως το τέλος Μαρτίου.

Τις πρώτες μέρες του Απριλίου θα γίνει αναδρομική πληρωμή για τους μήνες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Το επίδομα θα αφορά περίπου 260.000 νοικοκυριά που θα επιδοτηθούν συνολικά με 304.000.000 ευρώ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης και οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν με υπουργική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να συλλέγουν τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα οποία είναι τα εξής: ενεργό και ανανεωμένο μισθωτήριο συμβόλαιο της κατοικίας που ενοικιάζουν, εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, αποδεικτικό τραπεζικών καταθέσεων ή και στεγαστικού δανείου, καθώς σε περίπτωση ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας θα χρειαστεί η αποτίμηση της αντικειμενικής αξίας της, και τραπεζικός λογαριασμός με IBAN που να συνδέεται με τον ΑΦΜ του δικαιούχου.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει τα εξής: Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επόμενο μέλος, ενώ το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό το όριο είναι 7.000 ευρώ, για νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη 17.500 ευρώ, για νοικοκυριό με τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 21.000 ευρώ, για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 21.000 ευρώ και για νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω, 21.000 ευρώ.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ. Το ύψος των καταθέσεων, η τρέχουσα αξία μετοχών ή ομολόγων ορίζεται ως 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό με προσαύξηση 3.500 για κάθε επόμενο μέλος και ως τα 21.000 ευρώ.

Από το νέο επίδομα θα ευεργετούνται συνολικά 259.631 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου ένα στα πέντε από τα συνολικά 1.103.875 που μένουν σε ενοίκιο. Τα ωφελούμενα νοικοκυριά με παιδιά φτάνουν τα 132.752, ενώ όσα νοικοκυριά δικαιούνται το επίδομα και δεν έχουν παιδιά είναι 126.679. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία προσομοιάζει σε αυτή του κοινωνικού μερίσματος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...