Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Πανιώνιος «ένωσε» δύο κυρίες της πολιτικής και του τραγουδιού

❱❱ Συνάντηση της Αλκηστης Πρωτοψάλτη με την Ντόρα Πάλλη σε εκδήλωση του ιστορικού συλλόγου

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Η κυρία του τραγουδιού με την κυρία της πολιτικής συναντήθηκαν στη γιορτή της έτερης μεγάλης κυρίας της Νέας Σμύρνης, της ομάδας του Πανιωνίου.

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. (κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πετραλιά) Ντόρα Πάλλη είδε να κάθεται στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης για το λεύκωμα του Πανιωνίου η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και είχαν οι δυο τους την ευκαιρία να τα πουν!
Μάλιστα, η δημοφιλής τραγουδίστρια θύμισε στην Ντόρα Πάλλη τα χρόνια που ήταν αθλήτρια στον Πανιώνιο.

«Μου άρεσε να παίζω με τ’ αγόρια ποδόσφαιρο, ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Ετρεχα 100 και 400 μέτρα μετ’ εμποδίων στον Πανιώνιο και αργότερα έπαιζα βόλεϊ στην ομάδα του Μίλωνα της Νέας Σμύρνης. Ο αθλητισμός ήταν στο αίμα μου» γράφει, μεταξύ άλλων, η Αλκηστις στο βιογραφικό της.

Προχθές, λοιπόν, όταν παρουσιάστηκε η διαδρομή του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης από την ίδρυσή του το 1890 στη Σμύρνη μέχρι την αναγέννησή του στην Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο «Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης: 1890 Μνήμες», η Πρωτοψάλτη, που έχει και αθλητικό DNA, δεν θα μπορούσε να είναι απούσα!

Η αγωνία της Αραμπατζή για το σπίτι του Παύλου Μελά

spiti

❱❱Ούτε τα ντουβάρια του σπιτιού του Παύλου Μελά μπορούν να αντέξουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια…
Μόλις μαθεύτηκε το νέο, το σπίτι καταρρέει!
Επειδή όμως δεν είναι αστείο, όντως το σπίτι του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στην οδό Τατοΐου στην Κηφισιά, καταρρέει χτυπημένο από τον χρόνο.
«Την ώρα που η επικύρωση της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών πονά και εξοργίζει, το αρχοντικό του Μακεδονομάχου, που χτίστηκε το 1894, έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» λέει χαρακτηριστικά στην ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Πολιτισμού η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή (μικρή φωτό).
Η Μακεδονίτισσα Φωτεινή φυσικά και δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη μπροστά σε ένα τέτοιο σημαντικότατο θέμα που αφορά την Ιστορία μας, και δη την Ιστορία της Μακεδονίας.
Περιμένουμε απάντηση κι εμείς και η Φωτεινή Αραμπατζή από το υπουργείο για την τύχη του αρχοντικού του Παύλου Μελά.

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον «σουλτάνο» Ερντογάν

avramopoylos

❱❱Μόνο ο πρωθυπουργός θα έχει αυτό το προνόμιο; Θα μου πείτε, είναι προνόμιο να συναντάς τον Ερντογάν; Κάποιοι θεωρούν ότι είναι…
Με τον «σουλτάνο», λοιπόν, συναντήθηκε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης Υπουργικής Διάσκεψης της Διαδικασίας της Βουδαπέστης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα της ήταν, φυσικά, η συνεργασία στο Μεταναστευτικό με τις χώρες του Δρόμου του Μεταξιού. Ως τέτοιες λογίζονται το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Ιράν και το Ιράκ.
Η διάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 50 χώρες, πήγε πολύ καλά. Ομως, αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, βλέπει ακριβώς τη σχέση που έχουν σήμερα οι δύο χώρες. Τα πρόσωπά τους λένε τα πάντα. Ο επίτροπος μιλάει προσπαθώντας να πείσει για το δίκιο του τον Τούρκο κι αυτός τον κοιτάζει ανέκφραστος.
Δηλαδή, επικοινωνία καμία!

(!)

gkalis

Οταν έχεις τέτοιο σύμμαχο, τι άλλο να ζητήσεις; Ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης τα τελευταία χρόνια στέκεται στο πλευρό όσων έχουν την ανάγκη του. Ετσι και προχθές, βρέθηκε δίπλα στους αθλητές που έπαιξαν στο Αλεξάνδρειο για έναν μικρό φίλαθλο που δίνει μάχη για τη ζωή του, τον Δημήτρη. Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Εκεί ήταν και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στενός φίλος του Νίκου Γκάλη.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...