ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Τάσος Αβραντίνης

❱❱ Ακόμα ένας πολέμιος του Κώστα Καραμανλή λέει «ναι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εντάσσεται στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Ο Τάσος Αβραντίνης είναι μια επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της διεύρυνσης προς τον ασαφή ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο, ο οποίος στρέφεται εναντίον της παραδοσιακής πλατφόρμας της «γαλάζιας» παράταξης. Ωστόσο το στέλεχος της νεοφιλελεύθερης ΔΡΑΣΗΣ έχει κάνει στο παρελθόν σημαία του την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ηταν Νοέμβριος του 2018 όταν μέσω της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο Τάσος Αβραντίνης προκαλούσε σοκ, λέγοντας: «Το 1980 είχαμε περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το 2009 ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.000.000. Από αυτούς τουλάχιστον 300.000 ήταν απολύτως περιττοί. Τους επέβαλε ένα άρρωστο πελατειακό σύστημα, για να μπορεί να διαιωνίζει και να επεκτείνει την κυριαρχία του».

Μάλιστα, σημείωνε ότι το κόστος των περιττών -κατά την άποψή του- 300.000 υπαλλήλων είναι δεκαπλάσιο από το κόστος της μίζας και της διαφθοράς: «Αυτοί, σύμφωνα με τους παραπάνω συντηρητικούς υπολογισμούς, στοίχισαν στην οικονομία (300.000×1.090.000=) 327 δισ. ευρώ. Οσο, δηλαδή, είναι σήμερα το δημόσιο χρέος της χώρας ή δέκα φορές τουλάχιστον το κόστος ολόκληρης της διαφθοράς και της μίζας».

Και ενώ χρέωνε στον Κώστα Καραμανλή 120.000 πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους, σήμερα σηκώνει τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανε το 2010 με αυτήν του συνδυασμού Καμίνη, με τον οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος! Το ερώτημα είναι αν θα επαναλάβει προεκλογικά την πεποίθηση αυτή ο κ. Αβραντίνης ή θα του ζητηθεί να την «κάνει γαργάρα» εν όψει εκλογών και αναμέτρησης με τους «μετρ» του λαϊκισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ