Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πέλεκυς για παιδεραστία

❱❱ 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο ΓεωργιάδηΟι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας έριξαν χθες ηχηρή «καμπάνα» στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Νίκο Γεωργιάδη, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ για την εμπλοκή του σε κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα θύματα!

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία ένοχο για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών αντί αμοιβής, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Η υπόθεση αφορά περιστατικά που συνέβησαν πριν από εννέα χρόνια στη Μολδαβία, όταν ο τότε βουλευτής συνελήφθη κατηγορούμενος για υπόθεση παιδεραστίας, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία του ο Νίκος Γεωργιάδης υποστήριξε πως είναι αθώος και απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς ωστόσο να πείσει τον εισαγγελέα της έδρας, που πρότεινε την ενοχή του. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός αποδόμησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, τονίζοντας πως τα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη ως του μόνου Ελληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη χώρα.

«Δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για να τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας, παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Ετσι καταρρίπτεται, κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου, ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά» επισήμανε ο εισαγγελέας.

Τόνισε, ακόμη, πως η στάση που κράτησε ο κατηγορούμενος όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, στα τέλη του 2010, και συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη. «Δεν τον άγγιζε τίποτα» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος «φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομά του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία».

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη ύστερα από μηνυτήρια αναφορά το 2016 και ενώ αρχικά τέθηκε στο αρχείο, ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την επανεξέταση της σχετικής δικογραφίας, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής να παραπεμφθεί στο εδώλιο. Παρών στη δίκη, που διεξήχθη ύστερα από τέσσερις αναβολές, ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...