Στη Βουλή η δικογραφία του Μάριου Σαλμά για να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες του σε ζημιά του ΕΟΠΥΥ

❱❱ Στη Βουλή θα κατατεθεί δικογραφία για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις που φέρεται ότι ζημίωσαν κατά χιλιάδες ευρώ τον ΕΟΠΥΥ……με υπεύθυνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, την άρση της ασυλίας του οποίου ζητεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σκοπός είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δύο διαγνωστικά κέντρα -ένα συστεγαζόταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά-, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν για αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από τον ίδιο τον πρώην υπουργό και φέρεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες, καθώς 363 δεν είχαν υπογραφή ασφαλισμένου και 109 δεν έφεραν σφραγίδα του παρόχου υγείας! Σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελικών Αρχών, το διάστημα από 15 Ιουνίου 2015 έως 31 Αυγούστου 2016 πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ και στους δύο παρόχους 554.458 ευρώ, χωρίς όμως να είναι νομότυπα τα παραστατικά.

Οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ. Σαλμά κατέστησαν μονόδρομο τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ενώ οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς συνεχίζουν την έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ