ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Λάμπρος Σέμπος

❱❱ Οργανισμό που πνέει τα λοίσθια και μη ικανό να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του, έστω και στοιχειωδώς, θυμίζει ο ΕΦΚΑ με τα αλλεπάλληλα λάθη που καταγράφονται εις βάρος των συναλλασσομένων. Τελευταίο κρούσμα αποτελούν τα ειδοποιητήρια με τις «φουσκωμένες» εισφορές που εστάλησαν κυρίως σε νομικούς και μηχανικούς για τον Ιανουάριο του 2019.

Με επιστολή που έστειλε την περασμένη Δευτέρα προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρο Σέμπο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη και να δοθεί παράταση επτά ημερών στην εξόφληση των εισφορών.

Η αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ απάντησε στην επιστολή και ενημέρωσε τον ΔΣΑ ότι αναγνωρίστηκε το σφάλμα των ειδοποιητηρίων (λείπει το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα 2017) και ότι θα ανακληθούν άμεσα τα ειδοποιητήρια εμμίσθων με ελάχιστη εισφορά, σε περιπτώσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία ή έχουν μηδενικό εισόδημα. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα για παράταση!

Αργά χθες το απόγευμα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ παραδέχτηκε το πρόβλημα, αναφέροντας ότι «οφείλεται σε εκ παραδρομής λανθασμένη παραδοχή στο μηχανογραφικό σύστημα». Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, «47.034 ασφαλισμένοι αντιμετωπίστηκαν ως ενεργοί ασφαλισμένοι μη έχοντας εισόδημα από δραστηριότητα». 

Σε αρκετούς ασφαλισμένους απεστάλησαν προσωποποιημένα μηνύματα, ενώ έγινε γνωστό ότι «διενεργείται έλεγχος επαλήθευσης με σκοπό την εκ νέου ανάρτηση μαζί με τις εισφορές Φεβρουαρίου 2019. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 δεν θα είναι απαιτητές για τη χορήγηση, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικής ενημερότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Γιώργος Τσίνας: Ψηφιακός μετασχηματισμός στον Δήμο Περιστερίου

Ο σκοπός μας στο newsbreak.gr είναι να ελέγχουμε την εξουσία, είτε...

Φιλιππάκης για προανακριτική: «H προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και ομηρίας της εφημερίδας μας έπεσε στο κενό»

«Σήμερα έπεσε η αυλαία της πρώτης πράξης φαρσοκωμωδίας που παρακολουθούμε εδώ...

Αχιλλέας Μπέος: «Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένα νούμερο»!

❱❱ Ο δήμαρχος Βόλου εξαπολύει νέα επίθεση στον τραγουδοποιό με αφορμή...

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιόρτασε τα γενέθλια της με την πιο όμορφη παρέα και δώρο έκπληξη τούρτα υπερπαραγωγή!

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, γιόρτασε χθες τα γενέθλια...

Διαφωνία Μητσοτάκη – Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και της Νίκης Κεραμέως έχει προκαλέσει το...