ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Λάμπρος Σέμπος

❱❱ Οργανισμό που πνέει τα λοίσθια και μη ικανό να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του, έστω και στοιχειωδώς, θυμίζει ο ΕΦΚΑ με τα αλλεπάλληλα λάθη που καταγράφονται εις βάρος των συναλλασσομένων. Τελευταίο κρούσμα αποτελούν τα ειδοποιητήρια με τις «φουσκωμένες» εισφορές που εστάλησαν κυρίως σε νομικούς και μηχανικούς για τον Ιανουάριο του 2019.

Με επιστολή που έστειλε την περασμένη Δευτέρα προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρο Σέμπο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη και να δοθεί παράταση επτά ημερών στην εξόφληση των εισφορών.

Η αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ απάντησε στην επιστολή και ενημέρωσε τον ΔΣΑ ότι αναγνωρίστηκε το σφάλμα των ειδοποιητηρίων (λείπει το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα 2017) και ότι θα ανακληθούν άμεσα τα ειδοποιητήρια εμμίσθων με ελάχιστη εισφορά, σε περιπτώσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία ή έχουν μηδενικό εισόδημα. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα για παράταση!

Αργά χθες το απόγευμα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ παραδέχτηκε το πρόβλημα, αναφέροντας ότι «οφείλεται σε εκ παραδρομής λανθασμένη παραδοχή στο μηχανογραφικό σύστημα». Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, «47.034 ασφαλισμένοι αντιμετωπίστηκαν ως ενεργοί ασφαλισμένοι μη έχοντας εισόδημα από δραστηριότητα». 

Σε αρκετούς ασφαλισμένους απεστάλησαν προσωποποιημένα μηνύματα, ενώ έγινε γνωστό ότι «διενεργείται έλεγχος επαλήθευσης με σκοπό την εκ νέου ανάρτηση μαζί με τις εισφορές Φεβρουαρίου 2019. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 δεν θα είναι απαιτητές για τη χορήγηση, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικής ενημερότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ