Χωρίς δεν και αλλά

❱❱ Ο Τάσος Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν απαιτούνται αιτήσεις ούτε υπάρχουν προθεσμίες για τη διεκδίκηση αναδρομικών από τους συνταξιούχουςΔεν απαιτούνται αιτήσεις για τυχόν διεκδικήσεις από ενδεχόμενα λάθη κατά τον, έτσι και αλλιώς, «κουτσό» επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων, αφού δεν υπάρχουν χρονικές προθεσμίες και το συγκεκριμένο δικαίωμα για κάθε συνταξιούχο είναι απαράγραπτο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. 

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα, που υποστήριζαν ότι λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων για τη διεκδίκηση αναδρομικών από ενδεχόμενα λάθη κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ο αρμόδιος υφυπουργός ανέφερε: «Δεν υπάρχουν τέτοιες προθεσμίες, αυτά είναι σενάρια ευφάνταστα. Το δικαίωμα καθενός να αξιώνει αυτό που δικαιούται είναι απαράγραπτο.

Παρά όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, περάσαμε και διάταξη με την οποία καθιερώθηκε το απαράγραπτο των αξιώσεων από συντάξεις. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα κι όλα αυτά είναι για να πανικοβάλλονται οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είδαν στο μεταξύ καμιά μείωση στις συντάξεις τους».

Προσφυγές

Με τη θέση του κ. Πετρόπουλου συντάσσονται εν μέρει έγκυροι νομικοί, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τυχόν διεκδικήσεις από λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων θα έχουν βάση μέσω προσφυγών, και όχι αιτήσεων, όταν δοθούν στους δικαιούχους τα εκκαθαριστικά για τους μήνες του 2019 (μέχρι στιγμής η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ παραμένει κλειστή). Οπως ανέφεραν, ακόμη και αν το Δημόσιο υποστηρίξει σε τυχόν μελλοντικές δικαστικές διεκδικήσεις ότι οι συνταξιούχοι αποδέχθηκαν σιωπηρά το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού, το επιχείρημα αυτό δεν έχει τύχη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός, πρόσθεσαν, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ως σήμερα δεν έχουν δοθεί στους δικαιούχους τα εκκαθαριστικά (μαζί με τις νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που κανονικά πρέπει να δοθούν λόγω του επανυπολογισμού) και ίσως να φτάσουν στα χέρια τους μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές!
Πάντως, ο πρώην γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς έχει υποστηρίξει -χωρίς να διαψευστεί- ότι η διαδικασία είναι διάτρητη, δεδομένου ότι δεν επανυπολογίστηκαν περισσότερες από 400.000 συντάξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ