ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιάννης Στουρνάρας

❱❱ «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που παραμένει αμετανόητα μνημονιακός. Για άλλη μία φορά η ευαισθησία του περιορίστηκε στις τράπεζες (στα «θύματα της κρίσης», όπως τις χαρακτήρισε!) χωρίς να αναφέρει ούτε μία λέξη για τις δικές του ευθύνες και φυσικά για τους πολίτες, οι οποίοι στη μεγάλη πλειονότητά τους δέχθηκαν από το 2010 και μετά πρωτοφανή «κουρέματα» στα εισοδήματα και στο επίπεδο διαβίωσης.

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Στουρνάρας τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων με βάση τις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις (περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών, ενίσχυση αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα και προσέλκυση ξένων κεφαλαίων). Αγνοώντας προκλητικά τις προσπάθειες της κοινωνίας, ανέφερε: «Χάρη σε πολλές κυβερνήσεις από το 2010 καταφέραμε να γυρίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Επίσης, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα του ως υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2012-2014 και ως διοικητής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του ’14 έως σήμερα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «αυτές τις ημέρες είναι δύσκολο να είσαι κεντρικός τραπεζίτης» και χαρακτήρισε τις τράπεζες «θύματα της κρίσης»!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ