Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Αρχισαν τα όργανα

❱❱ Ποινική δίωξη σε Δούρου, Ψινάκη και άλλα 18 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπουςΤις συνθήκες χάους αλλά και την πλήρη ασυνεννοησία των αρμόδιων Αρχών και των φορέων κατά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας, στις 23 Ιουλίου, αποτυπώνουν οι εισαγγελικές Αρχές στη διάταξη των 293 σελίδων που σφραγίζει την προκαταρκτική έρευνα για την εθνική τραγωδία με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 20 προσώπων.

Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, αλλά και ο 65χρονος κάτοικος του Νταού Πεντέλης, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς.

Μεταξύ των επίμαχων προσώπων είναι και εμπλεκόμενοι που δεν είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, αφενός λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και αφετέρου καθώς η δίωξη αφορά πράξεις που τελέστηκαν κατά συρροήν.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται αντιμέτωποι -κατά περίπτωση- με πλημμεληματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα με τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροήν και διά παραλείψεως και της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά συρροήν, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα εν λόγω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη, οι οποίες όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φτάσουν και τα δέκα χρόνια. Από τα άτομα που κλήθηκαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, τέσσερα απαλλάσσονται με εισαγγελική διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, υπό την εποπτεία του Ηλία Ζαγοραίου, διαπίστωσαν ευθύνες τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, καταγράφοντας τη σύγχυση και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ανοιχτές άλλες έξι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση και συγκεκριμένα με το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, το οποίο διαχωρίστηκε και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και με τα σημεία που αφορούν αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού. Επίσης, η δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις, για την οποία αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η δικογραφία για αναντιστοιχίες στο σύστημα Πυροσβεστικής και εκείνη που αφορά την καθήλωση των εναέριων μέσων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...