Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Αρχισαν τα όργανα

❱❱ Ποινική δίωξη σε Δούρου, Ψινάκη και άλλα 18 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπουςΤις συνθήκες χάους αλλά και την πλήρη ασυνεννοησία των αρμόδιων Αρχών και των φορέων κατά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 συνανθρώπους μας, στις 23 Ιουλίου, αποτυπώνουν οι εισαγγελικές Αρχές στη διάταξη των 293 σελίδων που σφραγίζει την προκαταρκτική έρευνα για την εθνική τραγωδία με την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 20 προσώπων.

Μεταξύ αυτών είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, αλλά και ο 65χρονος κάτοικος του Νταού Πεντέλης, ο οποίος φέρεται ότι ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς.

Μεταξύ των επίμαχων προσώπων είναι και εμπλεκόμενοι που δεν είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή, αφενός λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και αφετέρου καθώς η δίωξη αφορά πράξεις που τελέστηκαν κατά συρροήν.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται αντιμέτωποι -κατά περίπτωση- με πλημμεληματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα με τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροήν και διά παραλείψεως και της πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά συρροήν, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα εν λόγω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη, οι οποίες όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φτάσουν και τα δέκα χρόνια. Από τα άτομα που κλήθηκαν στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, τέσσερα απαλλάσσονται με εισαγγελική διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος, υπό την εποπτεία του Ηλία Ζαγοραίου, διαπίστωσαν ευθύνες τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, καταγράφοντας τη σύγχυση και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ανοιχτές άλλες έξι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση και συγκεκριμένα με το σκέλος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, το οποίο διαχωρίστηκε και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και με τα σημεία που αφορούν αξιωματικούς του Λιμενικού και του Στρατού. Επίσης, η δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις, για την οποία αναμένεται να διαταχθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η δικογραφία για αναντιστοιχίες στο σύστημα Πυροσβεστικής και εκείνη που αφορά την καθήλωση των εναέριων μέσων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...