Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ιτε παίδες Ελλήνων

❱❱ Στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με το «Μακεδονία ξακουστή» στα χείλη όλων!

Υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» έγινε στην Αθήνα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου!

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το… απαγορευμένο εμβατήριο, για να ακολουθήσουν οι επιβλητικοί Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι παρέλασαν περήφανα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων την ώρα που η μπάντα του Στρατού παιάνιζε το «Μακεδονία ξακουστή». Το δυνατό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και οι πιλότοι των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία πετούσαν πάνω από την παρέλαση σε άψογους σχηματισμούς.

Σε γενικές γραμμές, οι φετινοί εορτασμοί για την εθνική παλιγγενεσία έγιναν σε ήρεμο κλίμα. Οι 1.500 και πλέον αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τα μέτρα ασφαλείας της παρέλασης μετέτρεψαν σε φρούριο την πόλη και δεν άφησαν περιθώρια για διαμαρτυρίες. Μικρή αναστάτωση επικράτησε όταν 45χρονος -που, όπως αποδείχθηκε, είναι τοξικομανής- προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έξω από τη Μητρόπολη. Ομως, χάρη στην αστραπιαία αντίδραση των αστυνομικών, το επεισόδιο έλαβε γρήγορα τέλος.

Επεισοδιακή ήταν η μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα, όπου 50 άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν σε συγκεντρωμένους αριστεριστές, συνεπλάκησαν με αστυνομικούς και, μάλιστα, έπεσαν και μολότοφ.

—-

Αποδοκιμασίες στη Β. Ελλάδα

Από συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αποδοκιμασίες πολιτικών σημαδεύτηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη βόρεια Ελλάδα.

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους του πατριωτικού εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή», καθώς αρκετά σχολεία παρέλασαν τραγουδώντας το μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Μετά το τέλος της παρέλασης μερίδα συγκεντρωμένων έκανε πορεία διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ολοκληρώθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή την ώρα που κατέθετε στεφάνι. Συγκεντρωμένοι της επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ»!

Αποδοκιμασίες σημειώθηκαν και στην παρέλαση της Κατερίνης, με στόχους τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστο Σίμο, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή. Μάλιστα, μαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες «συνόδευσαν» τον κ. Τζαμακλή ως το αυτοκίνητό του, αποκαλώντας τον «προδότη» και φωνάζοντας συνθήματα.

—-

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα

4755559
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι

Την ώρα των εορτασμών της 25ης Μαρτίου τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι!

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινή ομιλία του προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, στην οποία τόνισε:

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχτούν κατά την άφιξή μου εδώ, στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς, μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται, να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε «ανόητες» ενέργειες σαν αυτή: «Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα… Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα φτάσει και στην τελευταία ελληνική γωνιά, ακόμη κι αν χρειαστεί να κολυμπήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....