ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιώργος Τσιρώνης

❱❱ Να μας βγάλει… τρελούς προσπαθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσιρώνης, που επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα, μετά την ανεκδιήγητη δήλωσή του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Χθες επανήλθε και προσπάθησε να μας πείσει ότι… ακούσαμε λάθος: «Ποτέ δεν είπα ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε για το πού βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα.

Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι, επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση!» είπε στον ΑΝΤ1.

Να του θυμίσουμε, λοιπόν, την ακριβή δήλωση που έκανε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο»!

Σε δεύτερο χρόνο πήγε να κάνει το άσπρο μαύρο, καθώς αντιλήφθηκε τα μηνύματα που του έστειλαν οι ακρίτες από το Καστελόριζο, οι οποίοι έγιναν πυρ και μανία ακούγοντας τις επικίνδυνες απόψεις του βουλευτή.

Ο κ. Τσιρώνης έφερε ως παράδειγμα τα Κύθηρα, που ανήκουν στην Αττική αλλά είναι νησί του Μυρτώου και κατάφερε ό,τι δεν έχουν καταφέρει επί δεκαετίες οι τουρκικές διεκδικήσεις: να διασπάσει τον ενιαίο χώρο του Αιγαίου με επιχειρήματα από τη… γεωγραφία!

Ξέχασε ότι το Καστελόριζο είναι νησί της Δωδεκανήσου που βρίσκεται στο Αιγαίο, καθώς -ευτυχώς!- πριν από τον κ. Τσιρώνη δεν υπήρξαν προκάτοχοί του που να εκτοξεύουν τέτοιες επιπολαιότητες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ