Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η ώρα του Λοβέρδου για τη Novartis

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚΤην άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου ζητούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σχετικά με το αδίκημα της δωροδοκίας για την υπόθεση της Novartis.

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίσημη λήξη της θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, σκέλος της δικογραφίας παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται σε ανωμοτί κατάθεση αναφορικά με την τιμολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2011 – Μάιος 2012.

Οι αποχρώσες ενδείξεις σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροδοκίας φέρεται ότι προκύπτουν από συνδυασμό στοιχείων, μεταξύ των οποίων μαρτυρικές καταθέσεις, οι τιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis Gilenya, Tasigna (150 mg και 200 mg) και Lucentis, καθώς και η αύξηση του τζίρου της φαρμακευτικής εταιρίας την επίμαχη περίοδο.

Συγκεκριμένα, ενώ ο πρώην υπουργός όφειλε να επανατιμολογεί τα φάρμακα λαμβάνοντας ως τιμή τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών στην Ευρώπη, φέρεται ότι επέλεγε άλλες μεθόδους τιμολόγησης επ’ ωφελεία της Novartis. Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η Εισαγγελία Διαφθοράς αξιολόγησε δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις, εικονικά τιμολόγια, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο από την εσωτερική ενημέρωση στελεχών της εταιρίας. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει διαφημιστική εταιρία, η οποία φέρεται ότι λειτουργούσε σαν πλυντήριο μαύρου χρήματος στελεχών της Novartis.

Εικονικά τιμολόγια

Οπως προέκυψε κατά την έρευνα, η επίμαχη εταιρία είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια, γεγονός που επιβεβαίωσαν σε καταθέσεις τους οι υπεύθυνοι τριών ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τιμολόγια που είχαν εκδοθεί για λογαριασμό τους! Οι εκπρόσωποι της εν λόγω διαφημιστικής καθώς και περισσότερα από 20 άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη επιτροπών τιμολόγησης, αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας να λάβουν κλήση από τις εισαγγελικές Αρχές ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος κατά περίπτωση.

Την ίδια ώρα μπαίνει στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...