Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Το «πλυντήριο» της Novartis

❱❱ Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων πέντε ύποπτοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότηταΟι δραστηριότητες διαφημιστικής εταιρίας που φέρεται ότι λειτουργούσε σαν «πλυντήριο» μαύρου χρήματος για λογαριασμό στελεχών της Novartis, αλλά και συγκεκριμένου προσώπου που συνδέεται με την εν λόγω εταιρία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς που απέστειλαν ήδη πέντε κλήσεις σε υπόπτους.

Πρόκειται για τους υπευθύνους της διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που θα δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για το αδίκημα της απιστίας.

Οι πρώτοι βρέθηκαν στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας μετά τον εντοπισμό εικονικών τιμολογίων, που ξετυλίγουν τον μίτο στις διαδρομές του μαύρου χρήματος. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω ποσά φέρεται ότι έχουν αφετηρία τη μητρική Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας, να «σταθμεύουν» προσωρινά στη Novartis Ελλάς και στη συνέχεια τμήμα τους να πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρία, δήθεν για διαφήμιση σε τρεις διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Την ίδια μέρα γίνονται αναλήψεις των ποσών -πάντα από το ίδιο πρόσωπο- τα οποία κυκλοφορούν «ξεπλυμένα» πλέον σε μετρητά και διοχετεύονται σε άγνωστους αποδέκτες.

Πλήρης άγνοια 

Αλλωστε, μάρτυρες από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που κατέθεσαν στις εισαγγελικές Αρχές δήλωσαν πλήρη άγνοια για τα επίμαχα τιμολόγια, τα οποία ουδέποτε έφτασαν στα συρτάρια τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία φέρεται ότι έχει σύντομη επιχειρηματική δραστηριότητα και ειδικότερα από τον Απρίλιο του 2011 ως τον Μάιο του 2012, ενώ οι τζίροι της αυξάνονται κατακόρυφα και συνδέονται μόνο με τη Novartis! Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό διερεύνηση είναι και ο ρόλος εταιριών που φέρεται να παίζουν τον ρόλο «πλυντηρίου».

Την ίδια ώρα, το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν και τα πρώτα μέλη των επιτροπών που εμπλέκονται στις παράνομες τιμολογήσεις σκευασμάτων του φαρμακευτικού κολοσσού, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τιμολόγηση. Παράλληλα, οι εισαγγελείς διερευνούν και το 1.000.000 ευρώ που φέρεται να είχε στην κατοχή του σε… σακούλες ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος έχει δηλώσει την ύπαρξή του σε αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Πάντως, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και για τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα στο μικροσκόπιο για τη Novartis. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Γιάννη Στουρνάρα, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των αρχειοθετήσεων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...