Η ώρα της αλήθειας για τις περικοπές των δώρων

❱❱ Την Παρασκευή θα διεξαχθεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης μια δίκη «πιλότος» για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι……από τις παράνομες περικοπές και την κατάργηση των δώρων με τους νόμους του 2012 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ.

Πρόκειται για την έφεση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία ο 70χρονος Οδυσσέας Τσολογιάννης δικαιώθηκε να λάβει αναδρομικά 11.184 ευρώ.

Ηδη, οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο φορέων πήραν αναβολή στις 26 Φεβρουαρίου που είχε αρχικά οριστεί η διεξαγωγή της δίκης, επομένως δεν είναι δυνατό να δοθεί νέα αναβολή.

Παράνομες

Τον Οκτώβριο του 2018, το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστραφούν στον κ. Τσολογιάννη από παράνομες περικοπές σε κύρια και επικουρική σύνταξη συνολικά 11.184 ευρώ (6.689 από τον ΕΦΚΑ, 4.445 από το ΕΤΕΑΕΠ και περίπου 50 ευρώ για ηθική βλάβη, για το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2013 έως 23 Ιουλίου 2015).

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ορθώς (!) εφαρμόστηκαν οι περικοπές των νόμων του 2012. Στην έφεση του ΕΤΕΑΕΠ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι περικοπές των ανωτέρω νόμων δεν θίγουν ουσιωδώς την αξιοπρεπή διαβίωσή του και ως εκ τούτου είναι, εν προκειμένω, συνταγματικές».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα καθαρογραφεί και θα γνωστοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Το κίνημα «Η συσπείρωση» οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το δικαστήριο την Παρασκευή.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ