Μουσικό γεύμα

❱❱ Συνάντηση Μητσοτάκη με δημοφιλείς καλλιτέχνεςΤη στήριξή του στη δημιουργία ενός νέου και ανεξάρτητου από το κράτος οργανισμού για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, που θα αντικαταστήσει την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε γεύμα που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους και τον στόχο τους οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου, που εκπροσωπούν τέσσερα σωματεία Ελλήνων δημιουργών τραγουδιού (ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ και ΥΠΕΡΒΑΣΗ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο αίτημα των καλλιτεχνών για δημιουργία ανεξάρτητου από το κράτος και αυτοδιαχειριζόμενου φορέα για τα πνευματικά τους δικαιώματα, υπό την αίρεση να λειτουργεί με διαφάνεια. Ο κ. Μητσοτάκης χρέωσε παλινωδίες στην κυβέρνηση στη διαχείριση του προβλήματος, καθώς τα έσοδα από πνευματικά δικαιώματα κατέρρευσαν από τα 48.000.000 ευρώ πέρυσι σε μόλις 2.000.000, προκαλώντας προβλήματα επιβίωσης σε εκατοντάδες καλλιτέχνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και επισήμανε ότι με κάποιους δεν έχει κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά «μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι», απευθύνοντας «προσωπική έκκληση» στους επιχειρηματίες για την καταβολή συμβολικού ποσού για τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ