Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Κατερίνα Μάρκου: «Η υιοθεσία είναι πράξη αγάπης και προσφοράς»

❱❱ Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Μάρκου μιλά για τον μικρό Δημοσθένη που μπήκε στη ζωή της 
❱❱ Η στήριξη από τον σύζυγό της Θανάση Οικονόμου, η μαγεία της μητρότητας και το κεφάλαιο Βρυξέλλες ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ευρωεκλογές και Δημοσθένης… Μόνο αυτά υπάρχουν στο μυαλό και στην καρδιά της Κατερίνας Μάρκου. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., λίγο προτού κόψει με επιτυχία το νήμα των ευρωεκλογών, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει ριζικά. Πρώτα είδε το όνομά της να φιγουράρει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και ύστερα έγινε μανούλα, κατακτώντας ένα όνειρο ζωής για εκείνη.

Οι ατέλειωτες περιοδείες αυτής της σκληρής προεκλογικής περιόδου μπορεί να της αφαίρεσαν κιλά λόγω της κούρασης, της πρόσθεσαν όμως αγάπη, την αγάπη που παίρνει όταν επιστρέφει σπίτι και ανοίγει η αγκαλιά του υιοθετημένου γιου της, του Δημοσθένη.

Η Κατερίνα Μάρκου με θάρρος ψυχής αποκάλυψε ότι αποφάσισε να υιοθετήσει παιδί, όταν η ίδια και το σώμα της κουράστηκαν από τις συνεχείς αποτυχημένες εξωσωματικές προσπάθειες.

Μπήκε σε λίστα αναμονής και λίγους μήνες πριν έγινε από το ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν ο μικρός το λεγόμενο matching, δηλαδή το ταίριασμα του παιδιού με εκείνη και τον άντρα της.

Η λαχτάρα να γίνει μαμά ήταν απίστευτα μεγάλη για την υποψήφια ευρωβουλευτή, που είχε προσπαθήσει πριν από τον Δημοσθένη να φιλοξενήσει ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατό.

Πιστός συμπαραστάτης στον αγώνα της Κατερίνας να αποκτήσει παιδί ήταν ο σύζυγός της, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, με τον οποίο παντρεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Μαζί σε όλα οι δυο τους, ακόμη και όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν στον δύο ετών σήμερα Δημοσθένη για την υιοθεσία του.

«Εχω ήδη συμβουλευτεί ειδικούς για τον τρόπο και τον χρόνο που πρέπει να γίνει αυτή η κουβέντα, αλλά είναι νωρίς ακόμη γι’ αυτό» δηλώνει η Κατερίνα Μάρκου, που «τρέχει με χίλια» προς την κατάκτηση… των Βρυξελλών.

Πώς σε υποδέχεται ο κόσμος στις περιοδείες, Κατερίνα; Τι σου λέει;

Η ανταπόκριση είναι πολύ θετική. Ιδίως στον δρόμο ο κόσμος θέλει να μιλήσει, να σου πει τα προβλήματά του, πόσο άσχημα περνάει και πόσο περιμένει μια αλλαγή. Δεν σου κρύβω πως προτιμώ να κάνω μια βόλτα στην αγορά και να μιλήσω με τους πολίτες για την καθημερινότητά τους, παρά τις πιο κλειστές εκδηλώσεις. Μόνο έτσι πιάνεις τον παλμό του κόσμου. Εχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Αυτό που κάνει βέβαια σε όλους εντύπωση είναι πόσο ψηλή είμαι.

Μπήκες σε μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Πώς αισθάνεσαι τώρα που βρίσκεσαι ένα βήμα πριν από τις εκλογές;

Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας είναι δύσκολος. Ξαφνικά όλη η Ελλάδα είναι μια ενιαία περιφέρεια και πρέπει να τρέξεις παντού, να επισκεφτείς κάθε περιοχή, αφενός για να σε γνωρίσουν οι ψηφοφόροι, αφετέρου για να μπορέσεις κι εσύ να ενημερωθείς για τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, τα έργα που χρειάζονται και δεν έχουν προχωρήσει, τις ιδιαιτερότητες και, επομένως, τη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την τοπική ανάπτυξη.

Εχεις αισθανθεί ανταγωνισμό μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών; Υπήρξε κανείς εχθρικός απέναντί σου;

Σίγουρα όταν μπαίνει στη μέση ο σταυρός, όπως και στις εθνικές εκλογές, πρέπει να μπεις στη διαδικασία να πείσεις τον κόσμο ότι είσαι καλύτερος από τον συνυποψήφιό σου για να σε επιλέξει. Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα ευρωψηφοδέλτιο διαφορετικό, ποιότητας και νίκης, με αξιόλογους ανθρώπους, img 6085που είναι προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σημαντικό είναι να πάει καλά η παράταξη, να δοθεί το πρώτο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και η Νέα Δημοκρατία έρχεται. Ειλικρινά, οι μέρες τρέχουν έντονα και γρήγορα. Αυτό που κοιτώ είναι πώς να περάσω το δικό μου μήνυμα σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Παρατηρώ ότι αδυνάτισες αρκετά στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Γιατί αυτό;

Πράγματι, έχω αδυνατίσει λίγο. Τρώω κανονικά, απλά, όταν είσαι συνέχεια στο τρέξιμο, γυρίζοντας όλη την Ελλάδα για συναντήσεις και επισκέψεις, φεύγουν και τα κιλά.

Ο σύζυγός σου -είστε και νιόπαντροι- με ποιον τρόπο σού στέκεται αυτή την περίοδο;

Εχει αναλάβει το σπίτι και τον μικρό μας και γενικά με προσέχει πολύ. Εχει το άγχος αν τρώω, αν ξεκουράζομαι αρκετά. Και, φυσικά, ζητάω τη γνώμη του για διάφορα ζητήματα, εμπιστεύομαι την κρίση του. Αλλωστε έχει και την εμπειρία.

Τι θα γίνει όταν εκλεγείς, Κατερίνα; Εχετε σκεφτεί τη μετακόμιση στις Βρυξέλλες;

Ο τόπος μου είναι εδώ, δεν θα ήθελα να μετακομίσω. Προφανώς, εφόσον εκλεγώ, θέλω να είμαι συνεπής και παρούσα στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, οπότε αναγκαστικά θα πηγαινοέρχομαι.

Εξάλλου, αυτή η ζωή δεν μου είναι ξένη, απλά όπως τόσο καιρό από την έδρα μου, που είναι η Θεσσαλονίκη, πήγαινα στην Αθήνα, τώρα θα πηγαίνω στις Βρυξέλλες, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αλλά όλα αυτά αφορούν το «αν». Σημασία έχει να γίνουν όλα σωστά και αξιοπρεπώς τώρα.

Πού θα δεις τα αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών; Με ποιους;

Θα είμαι με τον σύζυγό μου, φίλους και τους συνεργάτες μου από το γραφείο, με ανθρώπους δηλαδή που είναι δίπλα μου και με έχουν στηρίξει σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι και η στιγμή που θα έχει φύγει και το άγχος.

Πρόσφατα αποκάλυψες ότι υιοθετήσατε παιδάκι. Θέλω να μου μιλήσεις για τον γιο σου και την υιοθεσία.

Επέλεξα να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό το θέμα γιατί θεωρώ ότι η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης και προσφοράς, και ήθελα να δώσω το μήνυμα σε όλα τα ζευγάρια που προσπαθούν για ένα παιδί να συνεχίσουν την προσπάθεια. Για μένα είναι ό,τι πιο σημαντικό μου έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά ευλογία ότι βρήκα αυτό το παιδί. Σημασία έχει για μένα να του προσφέρω αυτά που έχει στερηθεί και κυρίως την αγάπη.

Γονείς όπως εσύ ταλαιπωρούνται χρόνια για να πάρουν ένα παιδάκι, ενώ υπάρχουν δεκάδες εγκαταλειμμένα παιδιά στα ιδρύματα. Εσείς πόσο καιρό το προσπαθείτε; Πώς το πετύχατε;

Νιώθω πολύ τυχερή γιατί ξέρω πόσοι άνθρωποι περιμένουν ακόμα για ένα παιδί και πόσα παιδιά περιμένουν μια οικογένεια στα ιδρύματα. Η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες και είναι πραγματικά κρίμα που το κράτος δεν μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες πιο γρήγορα. Ημουν κι εγώ για χρόνια σε λίστα αναμονής και, λόγω της ενασχόλησής μου με το ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν ο μικρός, έγινε και το αντίστοιχο matching, που είναι το πιο σημαντικό στις υιοθεσίες, δηλαδή το ταίριασμα του παιδιού με μία οικογένεια. Να πω βέβαια ότι είναι μια διαδικασία που διαρκεί, ίσως καμιά φορά να φαίνεται υπερβολική, όμως η χαρά της θετικής τελικής έκβασης είναι πραγματικά ένα πολύ δυνατό γεγονός.

Ποιος από τους δυο σας πήρε αυτή την απόφαση;

Θέλαμε και οι δύο να κάνουμε ένα παιδί μαζί. Αφού δεν τα καταφέραμε και επειδή ο σύζυγός μου ήξερε ότι και στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να φιλοξενήσω ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, το συζητήσαμε και πήραμε μαζί την απόφαση να δοκιμάσουμε.

Γιατί υπήρχε τόσο έντονη η ανάγκη μέσα σου για παιδί; Τι σου έλειπε; Ποια κενά υπήρχαν;

Η μητρότητα είναι κομμάτι της γυναικείας φύσης. Είμαστε φτιαγμένες γι’ αυτό, αν θες. Πέρα από φυσική ανάγκη όμως, είναι και το επιστέγασμα της σχέσης με τον σύντροφό σου και ο πιο σοβαρός ρόλος που θα έχουμε ποτέ. Να μεγαλώνεις ένα παιδί, τι πιο υπέροχο…

Δεν φοβήθηκες κάνοντας εξωσωματικές ότι μπορεί να κινδυνέψει η υγεία σου με τόσα φάρμακα;

Φυσικά και το έχω σκεφτεί. Βέβαια, ποτέ δεν έκανα κάτι χωρίς να συμβουλευτώ τον γιατρό μου, που τον εμπιστεύομαι απολύτως. Ολα στη ζωή έχουν, άλλωστε, κάποιο αντίτιμο…

Πώς είναι η ζωή σου με το μωρό; Είσαι ευτυχισμένη τώρα; Πότε σε πρωτοφώναξε «μαμά»;

Είμαι πολύ ευτυχισμένη, νιώθω πλήρης και σε ισορροπία. Από πολύ νωρίς, σχεδόν από την αρχή, με είπε μαμά, και την πρώτη φορά που το άκουσα δεν μπορώ να σου περιγράψω τη συγκίνηση που ένιωσα. Είναι η πιο γλυκιά λέξη του κόσμου. Λέει πάντως και «μπαμπά».

Τι δυσκολίες συνάντησες ή συναντάς με τη μητρότητα; Ηταν τελικά όπως το περίμενες ή όχι;

Είναι πολύ πιο όμορφο απ’ ό,τι είχα φανταστεί. Παρότι δεν είναι βιολογικό μου παιδί, τα συναισθήματα είναι απίστευτα δυνατά. Οι δυσκολίες είναι οι ίδιες που έχουν όλες οι μαμάδες με ένα δίχρονο. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις ένα παιδί, πρέπει να έχεις τον νου σου κάθε στιγμή, για οτιδήποτε.

Ο περίγυρος και τα παιδιά του Θανάση πώς το υποδέχτηκαν;

Ολοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί, ιδίως βλέποντας τη δική μας χαρά. Είναι κι εκείνος πολύ γλυκός, γελαστός, φιλικός και είναι δύσκολο να του αντισταθεί κάποιος. Είπαμε, λέει και «μπαμπά».

Ποιο θα είναι το όνομά του;

Δημοσθένης, σαν τον μπαμπά μου. Δεν το συζήτησα καν.

Η μαμά στις Βρυξέλλες. Μαζί και το μωρό;

Δεν σου κρύβω ότι δεν θέλω να τον αποχωρίζομαι για πολύ. Και τώρα με την περιοδεία, που αναγκαστικά λείπω συχνά, τον σκέφτομαι συνέχεια. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω θα βρούμε τη λύση που μας ταιριάζει.

Εχεις σκεφτεί την ώρα που θα πρέπει να του μιλήσεις για την υιοθεσία; Σε φοβίζει αυτό;

Οχι, καθόλου. Εχω ήδη συμβουλευτεί ειδικούς για τον τρόπο και τον χρόνο που πρέπει να γίνει αυτή η κουβέντα, ώστε κι εκείνος να καταλάβει τι σημαίνει υιοθεσία και να μη νιώσει ότι υστερεί σε οτιδήποτε από τα άλλα παιδιά. Αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα.

Πολιτική ή μητρότητα; Ποιο γέρνει περισσότερο στη ζυγαριά;

Κοίτα, αυτό είναι ένα γενικότερο ερώτημα, αν μπορεί μια γυναίκα σήμερα να συνδυάσει την καριέρα με την οικογένεια. Πιστεύω ότι μπορεί, αρκεί να έχει την απαραίτητη στήριξη και από τον περίγυρό της, αλλά και από το κράτος.

Η στήριξη στη μητέρα και τη γυναίκα είναι στήριξη στην οικογένεια και είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, τώρα που το Δημογραφικό ήδη μας χτυπάει την πόρτα. Προσωπικά, προσπαθώ καθημερινά να είμαι όσο καλύτερη γίνεται και ως πολιτικός και ως μητέρα. Αλλωστε, δεν είμαι και η μόνη.

offer

{{-PCOUNT-}}50{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...