Πράσινο φως στον έγκλειστο Σώρρα από τον Αρειο Πάγο για την Ευρωβουλή

❱❱ Από τη φυλακή στην… Ευρωβουλή φιλοδοξεί να βρεθεί ο καταδικασμένος για υπεξαίρεση πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας (φωτό)!

Ο Αρειος Πάγος άναψε το πράσινο φως στην υποψηφιότητά του, παρότι ο Πατρινός… σωτήρας της Ελλάδας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με παρεπόμενη ποινή την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί πενταετία! Η δευτεροβάθμια απόφαση ωστόσο τον Μάρτιο του 2018 έριξε τον κατηγορούμενο στα μαλακά, ανοίγοντας τον δρόμο στην υποψηφιότητά του! Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 65/2019 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, 40 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η Ελλήνων Συνέλευσις, πήραν «εισιτήριο» για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, ενώ ο Αρτέμης Σώρρας διεκδικεί, ανάμεσα σε 42 υποψηφίους, μια θέση στην Ευρωβουλή!

Τι έλεγε

Στο παρελθόν ο ίδιος δήλωνε πως η επόμενη κυβέρνηση είναι η Ελλήνων Συνέλευσις, ακόμα και αν ο ίδιος βρίσκεται στη φυλακή. «Θα πάρω την Ελλάδα και θα λιώσω όλα αυτά τα ζαβά. Καθίστε να βγω πρωθυπουργός και θα δείτε τι θα γίνει. Θα ηγούμαι του φορέα του ελληνικού έθνους. Δεν χρειάζεται να συμμετέχω εγώ στις εκλογές, θα βγουν οι βουλευτές μου, που θα είναι παντού και εγώ θα είμαι ο πρόεδρος. Δεν πάει να είμαι και στο Γκουαντάναμο, στη φυλακή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» έλεγε σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή!

Ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις, ο οποίος αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών, χαρακτηρίζει άλλωστε πολιτικές τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ