Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Γιώργος Ορφανός: «Φουλ επίθεση στα προβλήματα της πόλης μας»

❱❱ Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός έχει όραμα και προοπτική 
❱❱ Η στήριξη του κόσμου και η σύζυγός του, που είναι ο «στρατηγός κάθε ημέρας του» TET A TET ME TH BIBIAN • Από τη Βίβιαν Μπενέκου 

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τον Γιώργο. Ξέρουν ότι θα διεκδικήσουμε για την πόλη μας το καλύτερο δυνατό» λέει στην «Espresso», στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός.

Ο πρώην υπουργός παραμέρισε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τις «φιλοδοξίες του Κοινοβουλίου», για να «ξαναχτίσει» με τους Θεσσαλονικείς την πόλη τους, αρνούμενος να αποδεχτεί τη φιλοσοφία κάποιων που απέχουν από τα κοινά λέγοντας «ωχ αδερφέ, και τι με νοιάζει»!

Ο Γιώργος Ορφανός σε αυτή τη μεγάλη μάχη προς την κατάκτηση της δημαρχίας έχει τον καλύτερο σύμμαχο και συμπαραστάτη: τη γυναίκα του Μερόπη Ορφανού, που είναι ο «στρατηγός κάθε ημέρας του».

Τον φροντίζει, τον εμψυχώνει και τον βεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά και εκείνη θα βρίσκεται στο πλάι του. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός κατάφερε να γίνει μέρα με τη μέρα ο πρωταγωνιστής αυτής της εκλογικής κούρσας για να αλλάξει η Θεσσαλονίκη, μέσα από το πρόγραμμα ενός ανθρώπου που αγαπάει πολύ την πόλη του.

Τι είναι αυτό που σας έκανε μέσα σε λίγο διάστημα κι ενώ είσαστε κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος από το οποίο προέρχεστε, ως ο λεγόμενος αντάρτης, να αλλάξετε τόσο το παιχνίδι;

Το διάστημα δεν είναι λίγο. Πολιτεύομαι πολλά χρόνια και ο κόσμος με γνωρίζει καλά. Η κόντρα σε γραμμές δεν υφίσταται. Εγώ έθεσα υποψηφιότητα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έκανε την επιλογή του. Γνώμη μου και πεποίθησή μου είναι ότι το παιχνίδι είναι υπόθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Εμείς απλά εκθέτουμε τον εαυτό μας, εκθέτουμε το πρόγραμμά μας και τις προθέσεις μας, και οι συμπολίτες μας αξιολογούν την αξιοπιστία καθενός, το έργο του, τις αξίες του, και αποφασίζουν. Πίστευα πάντοτε ότι τα κόμματα δεν πρέπει να καπελώνουν τις τοπικές κοινωνίες. 

Ο δήμαρχος πρέπει να κοιτάει τον πολίτη κατά πρόσωπο και να του απαντάει ευθέως, δίχως υπεκφυγές του τύπου “θα ρωτήσω στην Αθήνα να μου δώσει οδηγίες’’. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τον Γιώργο. Ξέρουν ότι θα διεκδικήσουμε για την πόλη μας χωρίς δεσμά το καλύτερο δυνατό. Θα χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες μεθόδους και θα γίνουμε πρωταγωνιστές και όχι ουραγοί. Αλλάξαμε το παιχνίδι, επειδή πιστεύω ότι θα κάνουμε πράξη ό,τι έχουμε υποσχεθεί.

Εάν τελικώς εκλεγείτε, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Μια πρώτη αξιολόγηση δείχνει ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα. Πώς φτάσαμε ως εδώ είναι γνωστό λίγο πολύ, αλλά τώρα έχουμε αυτό το ζήτημα να διαχειριστούμε. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει ασφαλής, ώστε να τη ζουν και να την απολαμβάνουν όλοι. Μιλάμε για όμορφες γειτονιές, για καταπράσινα πάρκα, για παιδικές χαρές, για διαδρομές ανάμεσα στα αρχαία και τα βυζαντινά μνημεία, όταν σήμερα οι πολίτες δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους και οι ηλικιωμένοι φοβούνται να πληρωθούν τη σύνταξή τους.

Η καθαριότητα είναι άλλο ένα πρόβλημα. Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θεωρείται αυτονόητη κι εμείς ακόμα την αναζητούμε… Ο δήμος έχει την τεχνογνωσία και την απόλυτη κατάρτιση, εγώ έχω τη θέληση, και αυτά είναι αρκετά για να παραδώσουμε σε σύντομο διάστημα την πόλη μας κούκλα στους δημότες μας.

Το τρίτο θέμα, το οποίο κατεπειγόντως πρέπει να απασχολήσει το νέο σχήμα στη διοίκηση του δήμου, είναι η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Περίπλοκο ζήτημα, το οποίο αντί να διορθώνεται διογκώνεται. Η μετακίνησή μας έχει μετατραπεί σε μια μικρή οδύσσεια με αβέβαιη κατάληξη.

Η εικόνα της πόλης καταστρέφεται και φέρνει τους πολίτες στα όρια της αγανάκτησης καθημερινά, αφού αισθάνονται εγκατάλειψη από το κράτος, τους φορείς, τον δήμο.

Αμεσες ενέργειες σχεδιάζουμε στο πρόγραμμά μας, ώστε να αποσυμφορηθούν οι μετακινήσεις και συγχρόνως να ξεκινήσουμε μια σοβαρή μελέτη, για να τελειώσουμε με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και να αποδώσουμε στην πόλη τη θέση που της αξίζει.

Πώς θα μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος με την απλή αναλογική; Δεν θα υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος στο δημοτικό συμβούλιο; Πώς προσπερνιέται αυτό;

H Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει το μέλλον, αν δουλέψουμε σωστά, αν αφήσουμε τις κομματικές μας ιδεοληψίες για το καλό της πόλης μας. Αν ανοίξουμε τις καρδιές μας, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε.

Ναι, ας ενωθούμε, να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη προορισμό για τουρίστες, για επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, για νέους που θέλουν δουλειές, για startuppers, για όλους. Ετσι, παραμέρισα τις φιλοδοξίες του Κοινοβουλίου και θέλησα να μείνω εδώ, κοντά στους συμπολίτες μου που χρόνια με στηρίζουν, στους συναθλητές μου για να πηγαίνουμε τις Κυριακές στα γήπεδα, να ξαναχτίσουμε όλοι μαζί τις ομορφιές που έχει η Θεσσαλονίκη.

Αισθάνομαι ότι όση γνώση και εμπειρία απέκτησα στα τόσα χρόνια δουλειάς είναι η ώρα να τα επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη. Το οφείλω στην πόλη που με ανέδειξε, στους πολίτες που είναι φίλοι μου αγαπημένοι.

Θέλω να ανταποδώσω κι εγώ ό,τι μπορώ, ώστε να μην τολμά κανείς να πει ότι είμαστε μια πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Τι βλέπει το παράθυρο του γραφείου δημάρχου Θεσσαλονίκης; Το έχετε δει;

Οχι, το παράθυρο του δημάρχου δεν το έχω δει και δεν ξέρω αν έχει θέα στη θάλασσα ή στο βουνό. Αλλωστε, δεν σκοπεύω να αρχίσω να ρεμβάζω από εκεί.

Το παράθυρο του γραφείου θέλω να βλέπει στην πόλη και στα προβλήματα που οι συμπολίτες μου αντιμετωπίζουν καθημερινά. Στον ορίζοντα ο δήμαρχος θα πρέπει να βλέπει τις λύσεις και τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Θα βρίσκομαι εκεί για να συζητάμε και να προχωράμε μαζί. Ολοι μαζί θα κάνουμε επίθεση στα προβλήματα της πόλης.

Τι ικανοποίηση σας δίνει αυτή η προσπάθεια; Ποια κενά καλύπτει;

Η προσπάθεια αυτή μου δίνει ειλικρινά τεράστια ικανοποίηση. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτήν την πόλη κι αισθάνομαι περήφανος για την ιστορία της και για το εκπληκτικό έμψυχο δυναμικό της.

Δεν μπορώ να βλέπω τη Θεσσαλονίκη μας να χάνει λίγο λίγο τις δυνάμεις της, να λέμε «ωχ αδερφέ, δεν πειράζουν τα σκουπίδια, δεν πειράζουν τα πολλά αυτοκίνητα, δεν πειράζει το καθόλου πράσινο, δεν πειράζουν οι σκοτεινές γειτονιές, η ανασφάλεια, η εγκατάλειψη από νέα παιδιά, από καλλιτέχνες, από δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, επιστήμονες…».

Ολα αυτά με ταρακούνησαν. Ολα αυτά δεν μας αξίζουν. Η προοπτική της πρωταγωνίστριας Θεσσαλονίκης με δυναμώνει και με γεμίζει με αισιοδοξία.

Το καλύτερο και το χειρότερο που έχετε ακούσει από Θεσσαλονικιό αυτές τις μέρες ποιο είναι;

Το καλύτερο είναι όταν μέσα από τα μάτια των συμπολιτών μου διακρίνω τη χαρά και την ελπίδα ότι θα παλέψω μαζί τους, για να δώσουμε λύση στα κοινά προβλήματά μας. Το χειρότερο ήταν όταν μια γιαγιά μού περιέγραψε ότι για τον εγγονό της δεν υπάρχει ένα γηπεδάκι για να αθληθεί στην περιοχή όπου μένουν, και η ίδια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει ώστε το παιδί να πηγαίνει σε άλλη περιοχή με το λεωφορείο.

Ποιος είναι ο πιο φανατικός σας ψηφοφόρος και γιατί;

Ο πιο φανατικός μου ψηφοφόρος δεν είναι ένας. Υπάρχουν πολλοί που με ψηφίζουν αδιάλειπτα εδώ και 30 χρόνια και μου το λένε συχνά ότι με επέλεξαν συνειδητά και δεν διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους.

Οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι συνήθως δεν παρουσιάζονται, αλλά σε τυχαίες συναντήσεις μού περιγράφουν όλη την πορεία μου.

Γνωρίζουν τις δηλώσεις μου, τις επιλογές μου και αισθάνονται φίλοι μου, αφού έχουμε κοινές ιδέες και κάνουμε παρόμοιες επιλογές.

Αγωνία, στρες, φόβος. Τι από όλα αυτά υπάρχει στην τελική ευθεία των εκλογών;

Αγωνία και φόβος δεν υπάρχουν. Ωστόσο, ένα δημιουργικό στρες και βέβαια υπάρχει. Το γεγονός ότι πρέπει να προλάβω να επισκεφθώ όλες τις υπηρεσίες του δήμου, την αγορά, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, να συναντήσω όσο περισσότερους γίνεται καθημερινά…

Είναι δεδομένο ότι στο τέλος της ημέρας θα αναβληθεί το σινεμά που σχεδίαζα να πάω με τη γυναίκα μου. Γενικά είμαι άνθρωπος που ακολουθώ το πρόγραμμά μου. Οι εκλογές, όμως, είναι μια περίοδος που απαιτεί εξαιρετική οργάνωση, ταχύτητα, συνεργασίες. Είναι μια συναρπαστική δράση.

Πού και με ποιους θα δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο εκλογικό μου κέντρο όλοι μαζί, η οικογένειά μου, οι συμπολίτες μου, οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Ορισμένοι θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός και άλλοι γνωρίζουν τι σημαίνει εκείνη η βραδιά. Οση, όμως, εμπειρία κι αν έχει κάποιος, η βραδιά των αποτελεσμάτων είναι πάντοτε ξεχωριστή και μοναδική.

Τι λέει η σύζυγος για όλη αυτή την πορεία και πώς στηρίζει;

Η γυναίκα μου ήταν πάντα δίπλα μου. Hταν εκείνη που διέκρινε σε μένα πρώτα την επιμονή μου για την πολιτική και δεν μου ζήτησε ποτέ να οπισθοχωρήσω.

Πιστεύω ότι αν βρίσκεις εμπόδια από το πρώτο βήμα που κάνεις, μέσα στο σπίτι σου, δεν θα είναι εύκολο να πας πολύ μακριά. Η γυναίκα μου με στηρίζει και αυτό είναι μια λέξη που τα λέει όλα. Είναι μια ικανή και τολμηρή γυναίκα.

Εμεινε όλα τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε με το μεγάλωμα των παιδιών μας, έχει σοβαρό κομμάτι στη λειτουργία του πολιτικού γραφείου μου, εργάστηκε στη δουλειά της. Το κυριότερο, όμως, χαρακτηριστικό της Μερόπης είναι ότι βρίσκεται πάντοτε εκεί για όλους μας.

Είναι εκεί για να μας εμψυχώσει, να φροντίσει να γίνουν όλα όπως πρέπει και πάντοτε με ένα πλούσιο χαμόγελο, που σε βεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά.

offer

{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...