Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

«Σαρωτικός» ο Μπακογιάννης!

❱❱ Πρωτιά στον Δήμο Αθηναίων με 42,96%! Στον β’ γύρο ο ΗλιόπουλοςΠροβάδισμα στον Δήμο Αθηναίων για τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος με ενσωματωμένο το 24% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει 42,96% και 21 έδρες!

Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος περνά στον β’ γύρο με ποσοστό 16,75% και 8 έδρες, ο κ. Γερουλάνος πήρε 13,38% και 6 έδρες, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10,38% και 5 έδρες και ο Νίκος Σοφιανός με 7,33% και 4 έδρες. Στις πρώτες δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού Αθήνα Ψηλά αναφέρθηκε σε ποσοστό που προκαλεί «σοκ και δέος» και «ξεπερνά κάθε προσδοκία».

«Κάθε ψήφος είναι ευθύνη και εντολή. Και εμείς συνεχίζουμε, γιατί αυτό ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο. Θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής αυτής της πόλης» τόνισε μετά την επικράτησή του στον α’ γύρο των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων.

Την ίδια ώρα ξεκάθαρο ήταν το προβάδισμα και του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά.

Στον Πειραιά

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής με ενσωματωμένο το 69,21% των εκλογικών τμημάτων άγγιζε το 45,38%, ενώ ακολουθούσε με διαφορά άνω των 20 μονάδων ο συνδυασμός του Νίκου Βλαχάκου και μόλις 14,63% σημείωνε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας.

Δήμαρχοι με την πρώτη εκλέγονται πανηγυρικά ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που λαμβάνει σχεδόν 81%, καθώς και ο -για 5η φορά υποψήφιος- δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με ποσοστό 74,17% με ενσωμάτωση 55,91%. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επανεκλέχθηκε πανηγυρικά δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με 71,35% και 23 έδρες στο συμβούλιο σε ενσωμάτωση 48,75%. Στον πολυπληθή Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ με ενσωματωμένο το 62,43% των εκλογικών τμημάτων επανεκλέχθηκε με ποσοστό 62,58% και 28 έδρες. Στον Βόλο με την ενσωμάτωση στο 30,53% ο Αχιλλέας Μπέος κέρδισε την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 56,74%. 

Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κούρσα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έλαβε ο εκλεκτός της Ν.Δ. Νίκος Ταχιάος, ενώ σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελισσόταν έως αργά τη νύχτα η μάχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί και στον δεύτερο γύρο, ανάμεσα στους υποψηφίους Κωνσταντίνο Ζέρβα, Γιώργο Ορφανό και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ουρές, αγανάκτηση και κλεμμένα στιλό

Με αρκετή υπομονή έπρεπε να οπλιστούν οι ψηφοφόροι χθες, κατά τη διάρκεια των εκλογών. Το γεγονός ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα «στήνονταν» τέσσερις κάλπες και οι πολίτες ψήφιζαν σε δύο εκλογικά τμήματα, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και να σχηματιστούν μεγάλες ουρές. Μάλιστα, υπήρχαν και περιπτώσεις που αγανακτισμένοι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν καν, καθώς δεν βρήκαν το εκλογικό τους τμήμα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή, ειδικά στις ώρες αιχμής, ξεπερνούσε τη μισή ώρα και, μάλιστα, όχι μόνο στο ένα αλλά και στα δύο εκλογικά τμήματα στα οποία πραγματοποιούνταν οι εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγο πριν την εκπνοή της διαδικασίας ο Αρειος Πάγος εξέδωσε οδηγία για παράτασή της λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα, στον Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στήθηκε ένα πρόχειρο εκλογικό κέντρο, που θύμιζε… παράγκα. Οι μεγάλες ρωγμές που είχε το δημοτικό σχολείο που επελέγη ως εκλογικό κέντρο ώθησε τον δικαστικό αντιπρόσωπο στη δημιουργία ενός διαφορετικού κέντρου στο αίθριο του σχολείου. Tέλος στα Χανιά εκλογικοί αντιπρόσωποι ζήτησαν από την Περιφερειακή Ενότητα επιπλέον… στιλό, καθώς πολίτες που ψήφισαν τα πήραν μαζί τους.

—-

«Γαλάζιος» θρίαμβος σε 11 από τις 13 Περιφέρειες

Γαλάζιος βάφεται ο χάρτης της Ελλάδας από τα εκλογικά αποτελέσματα στις περιφέρειες, καθώς η μοναδική περιφέρεια που δεν καταλήγει στην Ν.Δ. είναι η Κρήτη, όπου ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 60,84%.

Στις 13 περιφέρειες της χώρας η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει ισχυρή δυναμική της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, με ενσωματωμένο το 4,7% από τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγούνται στις 11.

Μάλιστα, ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον έξι περιφερειάρχες φαίνεται ότι εξασφάλιζαν, έως αργά χθες το βράδυ, την επανεκλογή τους από την πρώτη Κυριακή.

Πρόκειται για τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, με περίπου 62%, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη με 60,84%, τον Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ηπειρο με 56,81%, τον Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο με σχεδόν 55%, τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία με 54,45%, ενώ πάνω από το όριο του 50% (για την ακρίβεια 51,10%) βρισκόταν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Κασαπίδης, με τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να ακολουθεί με 24,92%. Ωστόσο, λόγω της χαμηλής ενσωμάτωσης (7%), δεν μπορούσε να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφέρειες, η μάχη θα συνεχιστεί στην επόμενη Κυριακή προκειμένου να αναδειχθούν οι νέοι περιφερειάρχες. Ετσι, ο αγώνας συνεχίζεται για την Περιφέρεια Αττικής (Γώργος Πατούλης 37,50%, Ρένα Δούρου 20%, Γιάννης Σγουρός 17,09%), τη Στερεά Ελλάδα (Φ. Σπανός 39,81%, Απ. Γκλέτσος 23,41%), τη Δυτική Ελλάδα (Ν. Φαρμάκης 36,88%, Απ. Κατσιφάρας 32,42%), την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Χρ. Μέτιος 34,69%, Χρ. Τοψίδης 30,12%), Πελοποννήσου (Π. Νίκας 34,14%, Π. Τατούλης 34,08%), Ιονίων Νήσων (Ρ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου 31%, Θ. Γαλιατσάτος 22,66%, Σπ. Σπύρου 17,98%) και Βορείου Αιγαίου (Χρ. Καλογήρου 30,31%, Κ. Μουτζούρης 26,07%).

—-

Τετ α τετ του Τσίπρα με «υποψήφιο» Πρόεδρο και παρθενική ψήφος για τον γιο του Κυριάκου

Με χαλαρή διάθεση, χωρίς πολλά και κενά λόγια, οι πολιτικοί αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. άσκησαν χθες το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης.

«Είναι ημέρα ευθύνης των πολλών, είναι ημέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμίας να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού» είπε μετά την ψηφοφορία. Εκεί είχε και μια απρόσμενη συνάντηση με έναν 14χρονο, που μόλις αντίκρισε τον πρωθυπουργό τον ρώτησε αν είναι πραγματικά ο κ. Τσίπρας, με εκείνον να του απαντά: «Εχω και ταυτότητα, αν θες να δεις». Ο 14χρονος τότε του αποκάλυψε ότι το όνειρό του είναι όταν μεγαλώσει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον κ. Τσίπρα να του απαντά «το έχεις!».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. Μάλιστα εμφανίστηκε σίγουρος ότι «αύριο θα ξημερώσει μία νέα, φωτεινή ημέρα για την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνοδευόταν από τον γιο του Κωνσταντίνο, που ως 17χρονος άσκησε πρώτη φορά το εκλογικό του δικαίωμα. Πατέρας και γιος περιμένοντας τη σειρά τους να ψηφίσουν σιγοψιθύριζαν ο ένας στον άλλον χαμογελώντας.

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...