Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Κλοτσιά» στον Βενιζέλο

❱❱ Η Γεννηματά τον πέταξε εκτός ΚΙΝ.ΑΛ. και εκείνος οδηγείται πλέον σε πολιτική «αποστρατεία»Με μια «κλοτσιά» από τη Φώφη Γεννηματά βρέθηκε εκτός πολιτικού σκηνικού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως η απόφαση της προέδρου να τον κόψει, ουσιαστικά, από τα ψηφοδέλτια του κόμματος πυροδοτεί απρόβλεπτες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής!

Ο υπερφίαλος πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση ούτε ότι θα ερχόταν στιγμή που το «εκτόπισμά» του δεν θα έπαιζε ρόλο.

Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, οι σχέσεις του με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είχαν περάσει προ πολλού στη διακεκαυμένη ζώνη. Αλλωστε από την αρχή ήταν έκδηλος ο ανταγωνισμός τους. Η εκκρεμότητα για την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές ήταν μονίμως στο τραπέζι, καθώς ο κ. Βενιζέλος, γνωρίζοντας ότι δεν έχει ελπίδα επανεκλογής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος εκεί. 

Μέσω τρίτων, τους προηγούμενους μήνες, διεκδικούσε παρασκηνιακά τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχοντας προσφέρει ως «αντιπαροχή» την ανοχή του στην κάθοδο στην Αχαΐα του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν χρειάζεται σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός.

Η συνάντηση

Οταν η Φώφη Γεννηματά τον κάλεσε το Σάββατο στο γραφείο της, εν όψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, επικρατούσε η βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ομως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την έκπληξη, προτείνοντάς του την τελευταία -και τιμητική- θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προβαίνοντας σε φιλοφρονήσεις για τον «ευρύτερο ρόλο» που μπορεί να διαδραματίσει. Η πρόταση ήταν προσχηματική, αφού δεν υπήρχε περίπτωση εκείνος να την αποδεχθεί. Αντιθέτως, αντέδρασε με οργή, χάνοντας την ψυχραιμία του, κατηγορώντας την κυρία Γεννηματά ότι «εξυπηρετεί ξένα κέντρα» και δηλώνοντας ότι «αποδεσμεύεται», δηλαδή ότι αποχωρεί από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία του κ. Βενιζέλου έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εκλογών. Η επιλογή του κ. Καμίνη για την πρώτη θέση του Επικρατείας, αν και ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος της Αθήνας που δεν μπόρεσε να εκλεγεί ούτε ευρωβουλευτής, ήταν «βολική» για να δικαιολογηθεί ο εξοστρακισμός Βενιζέλου που υποστηρίζεται ότι θα εμπόδιζε την επανάκαμψη ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν έτοιμος με μια ομάδα βουλευτών να αυτομολήσει μετά τις εκλογές στη Ν.Δ., ιδιαίτερα αν δεν έχει αυτοδυναμία. Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι η εκδίωξή του εντάσσεται σε σχέδιο μετατροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και καταλογίζει στην κυρία Γεννηματά υπόγειες συμφωνίες με τον κ. Τσίπρα για μετεκλογική συμπόρευση μαζί με τον Γ. Παπανδρέου. 

Ο κ. Βενιζέλος οδηγείται σε «αποστρατεία», αφού δεν υπάρχει περιθώριο να στεγαστεί προεκλογικά στη Ν.Δ. ούτε έχει χρόνο να προχωρήσει σε νέο κόμμα, όπως του εισηγούνται. Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθει, ονειρευόμενος ότι μπορεί να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020…

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...