Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

«Πάγωσαν» τα ρουσφέτια

❱❱ Τσίπρας και Βούτσης συμφώνησαν να αναστείλουν τη διαδικασία των 32 μετατάξεων στη Βουλή Με παρέμβαση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Βουλής αναδιπλώθηκε η κυβέρνηση που εξευτέλισε τα πάντα και μετέτρεψε το Κοινοβούλιο σε στέγη επαγγελματικής αποκατάστασης… συγγενών και φίλων! 

Με στόχο να κοπάσει ο σάλος για τους διορισμούς-ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, που μόνο φθορά προκαλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε αργά χθες το απόγευμα με τον Νίκο Βούτση και συμφώνησαν να αναστείλουν -και όχι να ακυρώσουν- τη διαδικασία των 32 προεκλογικών μετατάξεων στη Βουλή.
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή». Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή ήταν το δεύτερο μέρος των συνολικά 64 μετατάξεων που είχαν δρομολογηθεί μετά την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σκάνδαλο

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε στην υπαναχώρηση, καθώς είχε ξεσπάσει τέτοιος θόρυβος που δημιουργούσε σκάνδαλο, από το γεγονός ότι μέσω της διαδικασίας αυτής βρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, να διορίζονται στη Βουλή η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση, Σοφία Βογιατζή, η ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη, Αικατερίνη Μπούμπα, καθώς και η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!

Μάλιστα, υπήρξαν και δύο προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, της κόρης της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσακανίκα, Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου, η οποία αποσπάστηκε από το γραφείο του κ. Χαρίτση, και της κόρης της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού, Μαρίνας Λελούδας Σκουρογιάννη. Ομως, μετά τον σάλο δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψη και επικαλέστηκαν -κατόπιν εορτής- λόγους «ατομικής ευαισθησίας».

Πάντως τόσο το Μαξίμου όσο και ο πρόεδρος της Βουλής επέμειναν ότι η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη και διαφανής και ο λόγος που ανεστάλη ήταν ότι «αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «δεν έγινε καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων», αλλά «πρόκειται για σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 περί κινητικότητας στο Δημόσιο». Μάλιστα, επέμεινε ότι δεν πρόκειται για ρουσφέτια, αλλά για περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων ορισμένοι εκ των οποίων υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια αποσπασμένοι στη Βουλή και τους δόθηκε η δυνατότητα με τον συγκεκριμένο νόμο να κάνουν μετάταξη σε αυτήν, ενώ απείλησε με αποκαλύψεις για ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή πριν από το 2015.

Χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσαν το κοινό αίσθημα, όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ρωτήθηκε για τη μετάταξη της κόρης της και ομολόγησε κυνικά: «Είχα κάποιες διασυνδέσεις»! Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε και ο Γιώργος Σταθάκης για την Κατερίνα Μπούμπα δηλώνοντας: «Από τον Οκτώβριο του 2018 αποσπάστηκε στην τεχνική υπηρεσία του Κοινοβουλίου. Τον Ιανουάριο του 2019 η Διάσκεψη των Προέδρων (διακομματικό όργανο) αποφάσισε ομόφωνα να μετατρέψει τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε μετατάξεις».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...