ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Σημίτης

❱❱ Τη στιγμή που οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ και η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα…… ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης βρήκε την ευκαιρία να ξαναχτυπήσει μια μια πρωτοφανή παρέμβαση.

Ο άνθρωπος που το 1996, μέσα από την ελληνική Βουλή, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στην κρίση των Ιμίων, την κρίση δηλαδή που φέρει την υπογραφή του, χωρίς ίχνος αιδούς και δίχως το παραμικρό αίσθημα γενναιότητας και εθνικής αξιοπρέπειας καλεί εμμέσως πλην σαφώς σε πρωτοφανείς υποχωρήσεις στο θέμα της ΑΟΖ και των γεωτρήσεων με κατάπτυστο άρθρο του στην «Καθημερινή», που συνιστά πραγματικό μνημείο εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης του λαού.

Σε αυτό ο πρώην πρωθυπουργός έριξε το… σύνθημα καταγράφοντας τον κίνδυνο για «νέα Ιμια» με αφορμή την ένταση από την πλευρά της Τουρκίας και μετά πέρασε στο… παρασύνθημα σημειώνοντας ανερυθρίαστα ότι «ο κίνδυνος επεισοδίων θα είναι υπαρκτός εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες».

Προφανώς υπονοεί ως «λύση» την ταπεινωτική υποχώρηση με κάποια συμφωνία σε διμερές επίπεδο, που θα συνιστά ευθεία εκχώρηση μέρους των ελληνικών και των κυπριακών ενεργειακών υποθαλάσσιων πόρων στην Τουρκία (!). Αναφερόμενος δε στην κρίση του 1996, χωρίς και αυτή τη φορά να επιδείξει αυτοκριτική διάθεση, καθώς με ευθύνη του η Τουρκία γκρίζαρε το μισό Αιγαίο, γράφει: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία». Και πρόσθεσε πως ο Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στην τακτική του σχετικά με το θέμα των γεωτρήσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός καλεί επίσης την επόμενη κυβέρνηση σε… συνθηκολόγηση, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και προειδοποιώντας ότι «τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα διαφορετικές». Για τα δικά του λάθη, όμως, κουβέντα!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ