ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ανδρέας Ξανθός

❱❱ «Εμφραγμα» και απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται να προκληθούν τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από τους ασφαλισμένους ασθενείς που…… δεν θα έχουν να πληρώσουν στα διαγνωστικά κέντρα το 85% των εξετάσεών τους, όπως αποφάσισαν χθες οι επαγγελματίες του κλάδου.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κάλεσε χθες τους ασφαλισμένους να απευθυνθούν για τις εξετάσεις τους στο ΕΣΥ, που είναι δωρεάν. Η δήλωση του υπουργού έγινε δύο ώρες μετά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, οι οποίοι αποφάσισαν να μη δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, στη χθεσινή σύσκεψη του επαγγελματικού κλάδου των διαγνωστικών κέντρων που έγινε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών υπό την προεδρία του Γιώργου Πατούλη αποφασίστηκε να ανοίξουν σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα, αλλά οι ασθενείς να πληρώνουν το 85% των εξετάσεών τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των εργαστηριακών και ακτινολογικών εξετάσεών τους και στη συνέχεια, με τις αποδείξεις στο χέρι, θα ταλαιπωρούνται στις ατελείωτες ουρές του ΕΟΠΥΥ για να εισπράξουν το ποσό που κατέβαλαν. Σημειώνεται ότι δεν θα καταβάλλουν το 15% που αντιστοιχεί στη συμμετοχή τους, έπειτα από απόφαση των διαγνωστικών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς και περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει. Απεναντίας, μάλιστα, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, γιατί τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια έχουν συνάψει σύμβαση με τον Οργανισμό.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ