Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υποπτευόμαστε ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια»

Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχάλης, παραχώρησε μια...

Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Λογοθέτης. Ο γιος...

Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαι ανοιχτός να κάνω οικογένεια και γάμο»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, παραχώρησε στην εκπομπή «Breakfast@star» την πρώτη...

Τέμπη – Συγκλονίζει η μητέρα του μηχανοδηγού: «Νιώθω ενοχές, ήθελα να τον...

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την εθνική τραγωδία των...

Εφ’ όρου ΖΩΗΣ για τον συνάνθρωπο

❱❱ Συνέντευξη της Ζωής Ράπτη, υποψήφιας με τη Ν.Δ.  στον Βόρειο Τομέα της Β’ ΑθηνώνΑπό τη
ΒΙΒΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Στον επαγγελματικό στίβο έχει διακριθεί ως μαχόμενη δικηγόρος, ενώ έχει θητεύσει με επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Ν.Δ. ως επικεφαλής της.

Είναι εργαζόμενη, μητέρα και πολιτικά δραστήρια Ελληνίδα, που πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, στέλνοντας σε όλες τις γυναίκες ένα ηχηρό μήνυμα αγωνιστικότητας και αυτοπεποίθησης. Η συζήτηση μαζί της είναι ενδιαφέρουσα. Η Ζωή είναι φύσει αισιόδοξη και έχει το χάρισμα να μεταδίδει την πηγαία αισιοδοξία της στον συνομιλητή της.

Γιατί πιστεύεις ότι νίκησε η Νέα Δημοκρατία με τέτοια διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

Επειδή η κοινωνία κατάλαβε ότι κινδυνεύει άμεσα, δομικά, υπαρξιακά σε περίπτωση παράτασης της παραμονής αυτών των ανθρώπων στην εξουσία. Επίσης, εμπιστεύτηκε την ειλικρίνεια και τις ικανότητες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και, τέλος, νιώθει βαθιά αποστροφή για την ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ.

ar05111

Ποια εικόνα θεωρείς ότι μπορεί να συνοψίσει την ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο κ. Τσίπρας στο κότερο της πλουτοκρατίας, να καπνίζει αμέριμνος το πούρο του. Η επιτομή του συριζαϊκού… lifestyle.

Ποια η δική σου σχέση με το lifestyle;

Lifestyle στα ελληνικά σημαίνει τρόπος ζωής. Ετσι όπως έχει καθιερωθεί από την πρόσφατη εμπειρία, lifestyle είναι η επίδειξη, η εμμονή στην επιφάνεια των πραγμάτων, στη χλιδή.
Τρόπος ζωής είναι η πνευματική και σωματική καθημερινότητα, τα ήθη, τα έθιμα, οι οικογενειακοί δεσμοί, η σύνδεση με την κοινωνία, η επαφή με τη φύση, η εργασία, ο έρωτας, η προσέγγιση του Θεού, η σχέση με την Εκκλησία μας. Εγώ έχω τρόπο ζωής, δεν χρειάζομαι… lifestyle.

Εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και σύντομα -πιθανότατα- εκλεγμένη στο Κοινοβούλιο. Μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά, να βρεθεί η χρυσή τομή, ή κάποιο κομμάτι των δραστηριοτήτων θα κυριαρχεί σε βάρος των άλλων;
Οι γυναίκες στην Ελλάδα συνδυάζουν τα φαινομενικά… ασυνδύαστα εδώ και χιλιετίες. Κράτησαν τον τόπο ζωντανό όταν οι άνδρες έλειπαν σε πολεμικές εκστρατείες ή στα καράβια ή σε άλλη πόλη ή στην ξενιτιά για το μεροκάματο.
Πολέμησαν με τα μαχαίρια στα χέρια εναντίον άρτια εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων εχθρικών στρατευμάτων και νίκησαν, όπως έκαναν οι αδούλωτες Μανιάτισσες στη Μάχη του Διρού, τότε που συνέτριψαν τις ορδές του Ιμπραήμ.
Οι Ελληνίδες έχουν εργαστεί και διακριθεί στις επιστήμες τους, στην πολιτική και έχουν πάρει το πολυτιμότερο παράσημο όλων, τη μητρότητα, στερούμενες εκείνες πολλά, αλλά μη στερώντας από την πατρίδα μας τις υπηρεσίες τους. Αυτό το παράδειγμα θέλω να ακολουθήσω. «Μια αστραπή είναι η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε» έλεγε ο Καζαντζάκης.

Για τις μητέρες τι σκοπεύετε να κάνετε ως κόμμα;

Η Ν.Δ. έχει πάρει την απόφαση να θεσμοθετήσει 1.000 ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Στην Ελλάδα μόνο το 46% των γυναικών έχει εργασία – το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης σε ολόκληρη την Ε.Ε.!
Με το πρόγραμμα της Ν.Δ. οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Η έναρξη της άδειας θα γίνεται από έξι έως δύο εβδομάδες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού και το τυχόν υπόλοιπο θα μεταφέρεται μαζί με την άδεια λοχείας. Επίσης, κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, παρέχοντας κουπόνι 180 ευρώ στην οικογένειά του, προκειμένου να φοιτήσει σε παιδικό σταθμό της επιλογής της αν δεν βρει θέση σε δημόσιο σταθμό.
Επιπλέον, έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο ώστε να επεκταθεί το ωράριο των παιδικών σταθμών, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, να εφαρμοστεί σταδιακά η διετής υποχρεωτική προσχολική αγωγή και να ενισχυθεί ουσιαστικά η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης. Και η ατζέντα μας έχει ακόμα πολλά…

img 8194

Τι θέλεις να καταφέρεις βάζοντας υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών;
Το βασικότερο όλων: να σώσουμε την κοινωνία από την ολοκληρωτική κατάρρευση στην οποία μας οδηγούν με ταχύτητα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και η αποστροφή του για τη μεσαία τάξη. Θα σας θυμίσω εκείνο που έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στην «Αυγή» στις 26/5/2016: «“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων”. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει». Με την πολιτική που εφαρμόστηκε οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε.
Ο ακήρυκτος ταξικός πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως ηττημένους όλους τους πολίτες και υποχρέωση δική μας στο κόμμα της Ν.Δ. αλλά και ολόκληρου του λαού είναι να ανακάμψουμε. Εγώ θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους στις περιοχές που υπάγονται στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
Πού και πώς θα ολοκληρώσεις την προεκλογική μάχη σου;
Η τελική προεκλογική ομιλία είναι στον τόπο όπου γεννήθηκα και τον οποίο υπηρέτησα αυτοδιοικητικά 16 χρόνια, το Ψυχικό, την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 20.00 στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού, πρώην Blue Bell.

Διακοπές μετά τις εκλογές προβλέπονται και πού;
Προβλέπονται τον Δεκαπενταύγουστο στο αγαπημένο μου νησί, την Τήνο, οι οποίες θα συνδυαστούν και με προσκύνηση της εικόνας της Μεγαλόχαρης. Λίγες ημέρες θα είναι, αλλά ελπίζω αρκετές για ανάπαυση έπειτα από την πολύβουη προεκλογική εκστρατεία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήστος Προβίσταλης: Ο Καβαλιώτης που έχει μηνιάτικο καταβροχθίζοντας τον αγλέορα

Mε δεκάδες χιλιάδες βίντεο να κατακλύζουν το YouTube και...

Τίτλοι τέλους για πασίγνωστο ζευγάρι στην εγχώρια showbiz

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κρύψει τη σχέση του,...

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα on air μετά τη φωτογραφία με τα φιλιά της με τον Τσαγκρίδη

Η Δανάη Μπάρκα μετά την αποκάλυψη πως είναι ζευγάρι...

Πένθος για τον Γιώργο Γιαννιά – Έφυγε η μητέρα του πέντε μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Γιαννιάς. Ο τραγουδιστής πέντε...

Έμεινε μόνο με τις υποσχέσεις ο Μάρκος Σεφερλής

Του την έφερε ο Σκάι; Χωρίς το «Ορκιστείτε, παρακαλώ»...

Ξέσπασμα γνωστής ηθοποιού κατά της Κατερίνας Καινούργιου: «Οι ασήμαντοι γίνατε σημαντικοί»

Γνωστή ηθοποιός ξέσπασε κατά της Κατερίνας Καινούργιου με ποστ...

Διαζύγιο για γνωστή πρωταγωνίστρια; Κανείς δεν θα περίμενε αυτόν τον χωρισμό

Η πρωταγωνίστρια και θεατρικός συγγραφέας ακούγεται πως βρίσκονται μια ανάσα πριν το διαζύγιο αλλά ακόμα δε διαψεύσθηκε ή επιβεβαιώθηκε κάτι.

«Θαυμαστής μου έκανε πρώτη γάμου και επειδή αρνήθηκα, λιποθύμησε»

Η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της μίλησε για τον σύντροφό...