Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Ατυχη στιγμή» με 102 νεκρούς

❱❱ Ούτε τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο ΜάτιΑμετανόητος παραμένει ο πρωθυπουργός για την τραγωδία στο Μάτι, την οποία χαρακτήρισε ανερυθρίαστα «άτυχη στιγμή», δίχως να ζητήσει συγγνώμη. 

Εναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά, που κόστισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, ο Αλέξης Τσίπρας -που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια, τις εφημερίδες και τα σάιτ-, σε μια ακόμη συνέντευξή του, στον ιστότοπο popaganda.gr, δήλωσε επί λέξει:
«Είχαμε φυσικά και άτυχες στιγμές. Το Μάτι, ας πούμε. Το οποίο δεν παύει να είναι μια φυσική καταστροφή που έχει τύχει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007».

Επιμονή

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικό στέλεχος τα ρίχνει στην… κακιά ώρα, καθώς σε ανάλογη δήλωση είχε προβεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο «για στραβή, που έτυχε στη βάρδιά μας». Ωστόσο, προκαλεί το κοινό αίσθημα η επιμονή του πρωθυπουργού να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τραγικά λάθη εκείνων των ημερών και την αδιανόητη επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε.

Σε ερώτηση αν, εξαιτίας ακριβώς αυτών των επικοινωνιακών χειρισμών, «έσπασε» ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, παραδέχθηκε μεν ότι έγιναν λάθη, ωστόσο τα απέδωσε στην… αγωνία και τη στενοχώρια από το μέγεθος της καταστροφής.

Στην ίδια συνέντευξη, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis, αποκαλώντας την «καραμπινάτη απόδειξη ότι πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία. Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι» πρόσθεσε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί σκευωρίας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το 24% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμελητέο ποσοστό και ότι το κόμμα του «ακόμα απολαμβάνει την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η ελληνική κοινωνία». Οταν ρωτήθηκε αν «έρχεται να κυβερνήσει ο κακός Δρακουμέλ», απάντησε «δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ, πάντως ο μπαρμπα- Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...